Proiecte

Noi, membri Animal Life ne dorim să contribuim la crearea unei lumi în care natura și viața sunt respectate, și suntem convinși că avem nevoie de proiecte de conștientizare și educație la fel de mult pe cât avem nevoie de intervenția efectivă pentru a ajuta animalele. Deși suntem limitați de resurse financiare și umane, încercăm să ne implicăm în cât mai multe proiecte care să aducă schimbările pe care ni le dorim în societate.

Proiectul de sterilizari gratuite al cainilor – IN DERULARE

Din 2014 Animal Life desfasoara un proiect de sterilizare al cainilor finantat de Fundatia Vilshofener Hunderettung und Tiertafel. Fundatia Vilshofener Hunderettung und Tiertafel este unul dintre partenerii nostri de incredere si pe partea de adoptii international, partener care demonstreaza inca o data ca bunavointa si bunatatea pot face minuni. Datorita acestor oameni inimosi avem sansa de a steriliza un numar de 15 caini pe luna. Acestia sunt atat caini preluati de Animal Life din judet, cat si animale care apartin persoanelor fara posibilitati financiare. Pentru a va inscrie in programul nostru va rugam sa ne contactati prin e-mail: animallife.ro@gmail.com sau va puteti inscrie aici: https://animallife.ro/sterilizari-gratuite
Am dori sa reamintim inca o data faptul ca doar prin sterilizarea constanta a cainilor fara valoare chinologica putem preveni abandonul si reduce numarul cainilor din strada.

 

Campanie de castrari/sterilizari gratuite pentru caini si pisici

Si pentru ca ne-am luat inima in dinti, am facut-o din nou! 🙂
In incercarea de-a aduce societatea noastra cu un pas mai aproape de ceea ce inseamna civilizatie, sentiment de bine si stoparea suferintei animalelor Animal Life in colaborare cu Fundatia Romania Animal Rescue si cu sprijinul Primarieri Sura Mica a organizat CAMPANIA DE CASTRARI GRATUITE a cainilor si pisicilor!

Perioada: 30 iulie – 05 august 2016
Locatie: Com. Sura Mica

In aceasta campanie Animal Life a avut parte de sprijinul urmatoarelor asociatii, fara de care cu siguranta nu am fi putut pune pe picioare acest proiect si carora le multumim!
– FREIE TIERHILFE, Kleve-Germania
– R.A.R. (Romanian Animal Rescue), Romania
– STREUNERHILFE INTERNATIONAL EV, Wiehl-Germania

Semimaraton Sibiu 2016

Încă de la prima ediție a Semimaratonului Sibiu, organizat de Fundația Comunitară Sibiu în 2012, acesta a devenit unul dintre proiectele noastre de suflet. Semimaratonul reunește organizații non-profit și grupuri de inițiativă care prin alergătorii pe care reușesc să îi atragă de partea lor reușesc să obțină finanțări pentru proiecte proprii. Și în 2016, Animal Life continuă strângerea de fonduri pentru adăpostul propriu și cabinetul veterinar aferent acestuia. Mai multe detalii despre cum puteți ajuta Animal Life la Semimaratonul 2016 găsiți aici: www.maratonsibiu.ro

Proiect de educație în grădinițe: Piticii de azi, voinicii de mâine

– finanțat de Primăria Sibiu pe Agenda Comunității 2016

Protejarea mediului în care trăim nu trebuie să rămână un concept teoretic. Devenim din ce în ce mai conștienți că educația începe de acasă, dar trebuie direcționată din școală, dar mai ales din grădiniță. Educația adulților este dificilă, pe când copiii își pot educa mai ușor părinții și sunt mai receptivi la vârste fragede, la influența educatorilor.

Proiectul, Piticii de azi, voinicii de mâine își propune educarea copiilor dintr-un număr de 10 gradinite sibiene, atât de stat cât și private, referitor la comportamentul în societate și respectul față de natură, resurse, faună și floră și se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, iunie-noiembrie 2016 în grădinițe din loc. Sibiu.
Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani si 5 ani, care participă la un număr de 4 activități interactive si o excursie în aer liber-Parcul Sub Arini / Muzeul Satului / Grădina Ecologică din Gușterița a Parohiei Evanghelice.

In cadrul proiectului copiii vor învață despre:

  • proveniența resurselor pe care le folosesc – hârtie, plastic, hrană, etc.,
  • modul în care resursele folosite trebuie reciclate,
  • felul în care trebuie să se comporte față de animalele din casă, oraș sau de oriunde,
  • modul în care trebuie să se comporte în natură
  • natura de lângă noi: parcuri, grădini, muzee în aer liber din orașul nostru, oaze de verdeață și natură.

Proiectul Piticii de azi, voinicii de mâine va folosi un kit de lucru cu copiii, gândit și confecționat de pedagogi și artiști plastici care poate fi replicat ușor pentru acest tip de proiecte.

Conceptele prezentate copiilor vor fi transmise mai departe părinților acasă atât teoretic prin impresiile copiilor cât și practic, printr- o carte de bune practici pentru mediu (cărticica despre casă și natură) care în viitor poate fi multiplicată de persoanele care lucrează în domeniul social-pedagogic pentru alte scopuri educaționale asemănătoare.

Grădinițele participante se vor angaja la colectarea separată a deșeurilor beneficiind de containere de colectare selectivă. De asemenea fiecare grădiniță participantă va primi un logo al proiectului pentru a-l afișa la sediu, un poster de conștientizare a necesității de a economisi resursele și a proteja natura. Copiii participanți vor primi o insignă care să ateste participarea lor la program și faptul că își doresc să fie voinicii de mâine care să protejeze natura.

In cadrul proiectului Piticii de azi, voinicii de maine cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Sibiu, Agenda Comunitatii 2016 echipa de proiect Animal Life a elaborat un indrumar pentru desfasurarea acestui tip de proiect in gradinite. Anuntam prin prezenta toate cadrele didactice interesate ca acest material, impreuna cu toate materialele rezultate din acest proiect sunt disponibile gratuit, la cerere.

Proiectul de Colaborare Instituțională Prieteni Fără Cuvinte (2015-2016)

– desfășurat împreună cu Grădinița Frații Grimm din Sibiu în care copiii învață de la voluntarii Animal Life despre animale și natură.

Campania de conștientizare Locul lui Patrocle nu este în stradă! (2016)

– în parteneriat cu Kiss FM, Rock FM, Magic FM și revista Zile și Nopți care constă în difuzarea a două clipuri radio despre recomandarea de a adopta un animal și prevenirea abandonului canin și de asemenea afișaj stradal și publicarea machetelor care corespund clipurilor radio în revista Zile și Nopți.

Mic manual de bune practici despre cum sa fii bun cu natura si cu tine – Fii bun cu natura si ea va fi buna cu tine

Acest mic îndrumar este scris de oameni ca și voi, care din experiențe proprii sau din consultări cu diverse persoane implicate în protejarea mediului sau alte activități conexe, s-au gândit să își transmită cunoștințele mai departe, pentru a ajuta atât natura cât și pe fiecare dintre noi să ducă o viață mai bună, cu mai multă grijă față de lumea în care trăim.
Poate cea mai mare provocare a acestor ani este să înțelegem că suntem cu toții interconectați: spre exemplu cumpărând lemn fără acte încurajăm defrișările ilegale, care vor duce poate la alunecări de teren sau la pierderea unor specii care sunt importante pentru natură și pentru noi în feluri în care nu ni le putem imagina astăzi. Dacă încercăm să reducem povara asupra naturii ne ajutăm pe noi, pentru a putea respira un aer mai curat, pentru a bea o apa mai curată și pentru a ne crește copiii într-o lume mai bună.

Aici poti downloada micul nostru manual: Animal Life – Manual de mediu