Politica de sterilizari

Animal Life susține sterilizarea animalelor de companie pentru reducerea animalelor fără stăpân și prevenirea abandonului, în următoarele condiții:
1. Animalele sunt sterilizate doar de personal veterinar cu dreptul de a practica această intervenție.
2. Medicul veterinar stabilește dacă animalul poate fi sterilizat ținând cont de următorii factori:

  • Vârsta și dezvoltarea animalului
  • Starea de sănătate
  • Dacă este prezentă sarcina și cât de avansată este aceasta
  • Dacă intervenția pune în pericol viața animalului
  • Istoricul medical (dacă este cunoscut)

3. Animal Life urmează indicațiile pre și post operatorii pentru animale referitoare la: hrănire, transport, cazare, recuperare, tratamente necesare, etc.
4. Pentru animalele care nu pot fi sterilizate din motive medicale de mai sus se vor lua măsuri pentru prevenirea împerecherilor.
5. Pentru animalele care ajung in grija Animal Life avand o sarcina avansata si pentru care medicul veterinar exclude sterilizarea pe acest motiv, acestea vor primi toată asistența până la despărțirea în condiții normale de pui, apoi fiind sterilizate.
6. Animal Life practică sterilizarea animalelor de companie în mod regulat, într-un număr de minim 15 câini și 10 pisici / lună.
7. Animal Life practică campanii de sterilizări masive / spayatoane în măsura în care permit resursele financiare și logistice.
8. Animal Life oferă consiliere pentru organizarea de asemenea campanii pentru unitățile administrativ teritoriale interesate de această practică.
9. Animal Life realizează sterilizările cu medicii cu care colaborează prin contract și cu medici din partea altor organizații naționale sau internaționale.

Cu stima,
Presedinte Animal Life – Anamaria Benedek Sarbu
Vicepresedinte Animal Life – Andreea Roseti