Politica Animal Life privind eutanasierea animalelor

Animal Life militează pentru dreptul la o viață demnă, și potrivită necesităților a fiecărui individ al fiecărei specii. Animal Life practică eutanasierea anumitor animale prin acțiunea și doar la recomandarea medicului veterinar în următoarele cazuri:
În cazul animalelor de companie fără stăpân identificabil preluate de Animal Life.
1. Atunci când animalul suferă de o boală incurabilă care cauzează suferință acestuia, suferință care nu mai poate fi contracarată prin mijloace medicale.
2. Atunci când animalul prezintă leziuni / răni atât de numeroase sau de grave încât medicul veterinar nu mai acordă șanse de recuperare.
3. Atunci când animalul suferă de o boală debilizantă evolutivă pentru care nu există tratament medical: animalul nu mai poate respira, mânca, urina, defeca, pe cale naturală.
4. Atunci când animalul prezintă un handicap incompatibil cu o viață normală și demnă.
5. Atunci când animalele sunt paralizate fără șanse de recuperare, cu excepția cazurilor în care sunt adoptate de o persoană care își asumă toată îngrijirea și responsabilitatea acestora.
6. Atunci când animalul dă dovadă de probleme grave de comportament confirmate de grupul de evaluare compus din etolog, medic veterinar, reprezentant al asociației.
În cazul animalelor sălbatice se aplică punctele 1-5 cu consultarea grupurilor și a medicilor specializați în domeniu speciilor respective. Exemplu: Prietenii Berzelor, Societatea Ornitologică Română, Fundația Visul Luanei etc.

  • Se definește eutanasierea ca și moarte rapidă și nedureroasă prin injecție letală efectuată după tranchilizarea totală a animalului.
  • Animal Life nu practică eutanasierea animalelor din locațiile proprii după expirarea unui termen de staționare.
  • Animal Life nu eutanasiază animale din motivul lipsei de spațiu în locațiile sale.

Cu stima,
Presedinte Animal Life – Anamaria Benedek Sarbu
Vicepresedinte Animal Life – Andreea Roseti