Politica Animal Life in privinta adoptiilor animalelor de companie

In timpul celor 15+ ani de activitate, ne-am lovit de diverse situatii delicate sau chiar tragice care ne-au determinat sa setam un set de reguli privind adoptia animalelor prin intermediul asociatiei noastre:

 1. Persoanele care doresc sa adopte un animal de companie ingrijit de asociatia noastra trebuie sa completeze un chestionar de adoptie. Acesta va fi analizat iar doritorul va primi un raspuns (in termen de 1-5zile) privind posibilitatea adoptiei.
 2. Persoanele care doresc sa adopte un animal de companie ingrijit de asociatia noastra trebuie sa permita vizita unui membru Animal Life la locatia unde va fi tinut animalul.
 3. Persoanele care doresc sa adopte un animal de companie ingrijit de asociatia noastra trebuie sa fie proprietarii spatiului / sau sa aiba acordul proprietarului spatiului unde va fi cazat animalul.
 4. Persoanele care doresc sa adopte un animal de companie ingrijit de asociatia noastra trebuie sa completeze un FORMULAR DE ADOPTIE in care isi asuma drepturi si obligatii fata de animalul in cauza si asociatie.
 5. Criteriile de neacordare a animalelor de companie sunt urmatoarele:
  • persoana nu se afla in judetul Sibiu sau intr-o locatie accesibila membrilor Animal Life pentru verificarea conditiilor in care este tinut cainele / pisica.
  • persoana in cauza are varsta sub 21 de ani.
  • persoana in cauza refuza sterilizarea animalului sau nu permite vizita membrilor asociatiei pentru verificare preliminara.
  • persoana in cauza nu intruneste conditiile minime in urma verificarii spatiului (spatiu prea mic, neadecvat etc)
  • persoana in cauza detine alte animale in conditii neadecvate.
  • persoana in cauza are o atitudine incompatibila cu bunul simt fata de reprezentantii asociatiei.

ANIMAL LIFE isi asuma dreptul de a selecta riguros potentialii adoptatori. Scopul acestui set de reguli este prevenirea situatiilor – care au aparut in trecut – in care animalele au fost maltratate, abandonate, neingrijite corespunzator sau returnate.

Cu stima,
Andreea Roseti
Vicepresedinte Animal Life Sibiu