Misiune

Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Naturii „ANIMAL LIFE”

Animal Life este o organizaţie non-profit, fondată în 2006, a cărei membrii sunt voluntari aduşi împreună de dragostea faţă de animale şi natură. Am pornit la drum în 8, unii au plecat, unii au rămas, prieteni noi ni s-au alăturat de-a lungul anilor, și iată-ne acum, 10 ani mai târziu, animați de aceeași dorință de construi o lume mai bună, cu oameni care respectă toate formele de viață.

Pentru a construi această lume întreprindem atât activități de conștientizare și educație cât și acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor. Iată câteva dintre liniile noastre principale de activitate:

Gestionare și ajutor pentru animale de companie

Acesta a devenit domeniul nostru principal de activitate, iar gestionarea câinilor și a pisicilor fără stăpân preocuparea noastră zilnică. Ne dorim o țară fără animale abandonate și chinuite, iar acestea sunt măsurile noastre:

  • preluarea, cazarea, sterilizarea, vaccinarea animalelor abandonate până pot fi polasate în familii.despre-noi-img
  • promovarea adopțiilor animalelor de companie în detrimentul cumpărării
  • sterilizarea și tratarea animalelor de companie pentru persoanele care nu își pot permite aceaste intervenții
  • prevenirea abandonului și a cruzimii față de animale prin campanii de conștientizare și educație în grădinițe și școli
  • colaborarea cu adăpostul public pentru promovarea adopțiilor și evitarea eutasanierilor câinilor sănătoși.
  • intervenții în cazuri de accidente prin salvare, preluare, tratarea animalelor
  • urmărirea proiectelor legislative pentru asigurarea unei direcții corecte privind gestionarea animalelor fără stăpân
  • consultări cu autoritățile competenete pentru o gestionare optimă a animalelor de companie (ANSVSA, Primăria Sibiu, Poliția Sibiu)

Salvarea animalelor sălbatice

despre-noi-img2Intervenim în situații de urgență pentru preluarea de animale sălbatice și beneficiem de colaborarea cu alte organizații specializate pentru know-how. În ultimii ani am intervenit pentru salvarea unui număr tot mai mare de păsări cărora am reușit să le oferim șanse bune de tratament și returnare în teritoriu datorită Asociației Prietenii Berzelor Cristian.
– Telefon „Asociația Prietenii Berzelor Cristian” – urgențe pentru păsări: 0723.327.931
– Telefon „Asociația Milvus Group” – urgențe pentru animale salbatice: 0722.533.816 (disponibil 24 de ore)

Plantări, ecologizări

Împreună cu prietenii de la Verdele-n Sus, Tășuleasa Social, Lets do it Romania, ne implicăm în fiecare an în toate proiectele de ecologizare sau plantare de copaci în județul nostru.

Lobby, conștiință socială

Ne dorim o generație de români responsabili, atenți la mediul în care trăiesc, și care să aibă curajul să își exprime punctul de vedere chiar și în stradă dacă este cazul. Flash-moburi sau demonstrații anti fracking, nu ne este teamă să ne spunem punctul de vedere și să susținem ideile în care credem.

Campanii de educație

Educația este sigura șansă de a schimba lucruri în bine pe termen lung. Doar cu o generație de copii responsabili și empatici putem să sperăm la o țară echilibrată, unde natura și animalele sunt prețuite și protejate. Detalii despre campanii și evenimente aici.