La Dumbrăveni

23 ianuarie 2012

La Dumbrăveni

Este  foarte greu de descris senzatia cu care am parasit Centrul de Integrare şi Terapie Ocupaţională Dumbrăveni. Venisem cu intentia de a prelua 12 pisici care urmau a fi sterilizate si apoi plasate intr-o locuinta temporara. Venisem de asemenea cu intentia de a refuza, datorita lipsei de spatiu, preluarea oricaror animale.
Este greu de explicat cat de dificil este sa alegi cazurile care necesita interventia noastra. Numarul animalelor in dificultate este atat de mare incat a trebuit sa invatam ca nu putem sa le ajutam pe toate. Cu ideea asta in minte am plecat spre Dumbraveni.
Si cu alta idee in minte am iesit pe poarta centrului dupa trei ore petrecute in compania oamenilor care ne cerusera ajutorul.
Imaginati-va cum ar fi sa nu mai aveti nimic: nici apartamentul vostru cald, nici laptopul, nici masina care sa va duca in concediu, nici concediul acela, nici familia cu care l-ati petrece. Nici posibilitatea de a va deplasa cum doriti sau de a va castiga existenta cum doriti.
In aceasta situatie sunt oamenii pe care i-am cunoscut. Nu au case si apartamente ci cate un pat intr-o camaruta. Nu au familii iubitoare ci cativa prieteni cu care isi impart putinele bucurii. Iar intre acesti putini prieteni se afla la loc de cinste o mana de catei si de pisici. Rar am vazut animale mai bine ingrijite decat cele de la Dumbraveni. Stapanii lor, de diverse varste, cu diferite afectiuni sau dizabilitati se ingrijisera sa fie vaccinate, sa imparta caldura camerei lor si mancarea de cantina.
Acesti oameni se afla acum in situatia in care trebuie sa se mute in alta cladire a centrului – care mie mi-a parut la fel de deprimanta ca si prima – si – stupoare! Nu au voie sa isi ia animalele cu ei. Nimeni nu s-a gandit ca aceste animale le-au tinut tovarasie atatia ani, ca i-au ajutat sa fie mai linistiti, ca le-au adus un zambet pe buze sau ca poate le-au fost singurii prieteni pe durata sederii lor la centru.
Nu pot sa va descriu disperarea cu care ne-au contactat stapanii acestor animale si apoi bucuria cand au auzit ca le vom prelua noi. Degeaba am incercat sa le spun ca probabil adoptia lor va dura mult sau ca nu le vom putea tine in casa cum fusesera invatate. Important era ca animalele aveau sa fie in siguranta! Acesti oameni deosebiti nu ne-au cerut absolut nimic pentru ei. Nici un leu, nici o tigara, nici o paine. Ne-au rugat doar sa ducem animalele in siguranta si sa avem grija de ele. Ne-au imbratisat si ne-au spus ca se vor ruga pentru noi.
Am plecat din Dumbraveni cu 14 pisici, si cu promisiunea ca ne vom intoarce luni pentru a prelua inca doua pisici si 5 catei. Cu ajutorul medicilor veterinari care ne ajuta toate animalele au fost sterilizate intr-o singura zi. Cu ajutorul membrilor Animal Life, a sustinatorilor si prietenilor asociatiei pisicile au gasit un camin temporar iar una a fost deja adoptata. Cu ajutorul celor care au adoptat deja 12 animale de la noi de la inceputul anului avem un loc unde sa cazam temporar si cateii pe care ii vom aduce din Dumbraveni.
Daca v-ati gandit vreodata sa adoptati un animal, acesta este momentul in care puteti scrie chiar dvs un happy end la povestea oamenilor de la Centrul din Dumbraveni. Puteti sa oferiti unuia dintre aceste animalele un nou camin contactand Asociatia Animal Life. Telefon: 0741.188.934 sau 0721.157.104.
, ,
One Comment
  1. […] povestea lui și a celorlalte animăluțe preluate din Dumbrăveni, citiți povestea Andreeiei La Dumbrăveni. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.