Retrospectivă 2013

Dragi prieteni si sustinatori Animal Life,

Anul 2014 ne-a gasit cu 74 de animale in grija, o cifra rezonabila si nu chiar tinand cont de faptul ca toti cainii si pisicile noastre sunt cazati in pensiuni si familii temporare. Ei, important este ca mergem inainte, crestem tot mai maricei cu ajutorul vostru si nu renuntam la visul ca intr-o buna zi sa nu mai vedem animale suferinde pe strazi. Ne dorim sa facem mai mult pentru animalele de companie dar si pentru natura din jurul nostru, si speram sa ne ajutati in continuare in activitatea noastra.
2013 a fost pentru noi un an greu, cu mai multi membri, mai multi sponsori dar implicit mai multe cazuri disperate si multa munca. Animal Life a preluat 294 animale si a oferit spre adoptie 272. S-au sterilizati peste 150 de animale. Adoptiile internationale au oferit o viata noua unui nr de 100 catei si pisicute.
Ca si statistica ar mai trebui sa adaugam 591 vaccnuri, sau folosit peste o mie de pastile de deparazitare, iar deparazitările externe au fost de ordinul sutelor. Referitor la operații complexe, au fost 28 de cazuri, precum: fixatoare, amputări sau extirpări de tumori. La acestea se adaugă sute de tratamente și medicații atât pentru animalele din grija asociației, cât și pentru animalele cu stăpâni în cazul în care aceștia nu și-au putut permite intervențiile.
Asta este munca noastra zilnica. Acum haideti sa va spunem despre proiectele noastre si despre unele cazuri care s-au regasit pe site si FB:
Adapostul de caini AL este inca in faza de proiect datorita demersurilor greoaie pentru obtinerea terenului. Suntem inca in faza de hartii dar intre timp pregatim proiectul si incercam sa strangem fondurile necesare constructiei. In urmatoarele saptamani vom putea posta o macheta a viitorului adapost.
Masina asociatiei este functionala multumita ajutorului pe care ni l-ati oferit cand am avut cea mai mare nevoie. In curand o veti putea recunoaste datorita stickerelor cu sigla noastra.
Sterilizari Momentan suntem in discutii cu doi parteneri importanti pentru a desfasura o campanie de sterilizare (aproape gratuita) a cainilor cu stapan in judetul nostru. Vom reveni cu detalii de indata ce sunt stabilite conditiile clare ale acestui proiect.
Adoptiile inernationale decurg destul de greu in lipsa unui mijloc de transport propriu cu care sa putem face transporturi autorizate in strainatate. Cautam transportatori autorizati TRACES pentru destinatia Germania.
Preluarea de animale este un subiect sensibil si dificil. Datorita lipsei acute de spatiu ne vedem in situatia de a refuza multe solicitari de preluare a animalelor. Daca gasiti un animal si reusiti sa il cazati temporar noi putem insa sa ajutam cu tot ce este nevoie pana la gasirea unei familii definitive.
Familiile temporare sunt familiile care gazduiesc animale pana cand este gasita o familie definitiva. Daca doriti sa ajutati animalele aceasta este una dintre cele mai bune metode de a o face si va rugam sa ne contactati.
Adoptia la distanta este o varianta de a ajuta animalele care sunt greu adoptabile si isi vor petrece multa vreme in grija asociatiei. Detalii gasiti pe site si FB sau contactati-ne.
Campaniile de adoptie se vor desfasura ca si pana acum, in ultima sambata a fiecarei luni in centrul orasului si or fi anuntate in prealabil.
Sustinerea Animal Life. Fie ca este prin redirectionarea sumei de 2% fie prin voluntariat va stam la dispozitie pe site si FB.
Va dorim un 2014 plin de succese si liniste si speram sa ne auzim numai cu vesti bune.
Cu drag
Animal Life Sibiu