Sărățel

28 aprilie 2014

Sărățel

Când am ajuns la cabinet și am îndepartat capacul cuștii de transport, medicul a făcut doi pași în spate și l-a pomenit în mod repetat pe Dumnezeu. Ce putem spune, reacția medicului nu s-a potrivit deloc cu încurajarea la care sperasem noi, un „oooh, dar am vazut mulți ca el”.

„El” e Sărățel, botezat după zona în care a fost găsit, în apropierea unor foste mine de sare. La fel ca și medicul, când l-am văzut prima dată ne-am întors privirile în altă parte. Era greu de privit: pielea lui, brăzdată de răni, nu mai avea nici un fir de păr. S-a lăsat prins aproape fără efort, probabil pentru că era la capătul puterilor.

Labele lui mari ne dau de înțeles că Sărățel a fost cândva un impresionant câine de oi. Acum, la bătrânețe (nu mai are dinți, cu excepția caninilor), o boală de piele l-a adus în stadiul în care nici măcar nu poate fi privit. Din fericire se pare că este numai o alergie a pielii la cantitatea enorma de paraziți de pe el. Dimensiunea paraziților îi făcea vizibili de la un metru și jumătate depărtare.

Sărățelmai are puțin timp, probabil. Dar chiar și dacă ar mai fi numai o zi, nici un efort nu e prea mult pentru a-i alina suferința. Pentru ca nimeni și nimic nu merită să trăiască așa, indiferent cât timp ar mai avea. Cei care doresc să ajute ptr. tratamentul lui o pot face în contul Animal Life: BANK: RAIFFEISEN BANK ROMANIA
IBAN: RO41RZBR0000060007805439
SWIFT : RZBRROBU
BENEFICIAR: Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Naturii “Animal Life”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.