Turnul Sfatului: „Bărbatul care a omorât un câine în bătaie a fost reținut de polițiștii sibieni. Al doilea câine bătut este în grija Animal Life”

28 februarie 2023

Turnul Sfatului: „Bărbatul care a omorât un câine în bătaie a fost reținut de polițiștii sibieni. Al doilea câine bătut este în grija Animal Life”


Bărbatul care a omorât un câine în bătaie a fost reținut de polițiștii sibieni. Al doilea câine bătut este în grija Animal Life

Bărbatul din Țighindeal care a omorât un câine în bătaie a fost reținut de polițiștii sibieni, transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Ca urmare a apariției în publicația Ora de Sibiu a unor imagini care înfățișează un bărbat în timp ce agresează doi câini, la nivelul I.P.J. Sibiu, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, s-au declanșat verificări de urgență în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii situației de fapt.

Astfel, polițiștii au stabilit că, la data de 4 iulie 2022, bărbatul surprins în imagini, un localnic din satul Țichindeal, în vârstă de 41 de ani, i-ar fi agresat pe cei doi câini care îi aparțineau, agresiunea conducând la decesul unuia dintre animale.

„În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004 republicată,” transmite sursa citată.

Totodată, polițiștii sibieni au emis un ordin de plasare în adăpost a celui de-al doilea câine, acesta fiind în prezent găzduit de o asociație pentru protecția animalelor.

„Cățelușa Tasha, victima a abuzurilor bărbatului din Tichindeal, a ajuns în siguranță la adapostul Animal Life, dupa ce a fost ridicata de Politia Animalelor Sibiu si incredintata spre ingrijire catre Animal Life. Este în afara oricărui pericol!
Primește toată îngrijirea de care are nevoie și este un caine foarte blând”
au scris cei de la Animal Life pe pagina de facebook, în momentul preluării animalului.

Facebook Animal Life: https://www.facebook.com/watch/?v=3308168586065328

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 27 februarie, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Sursa: Turnul Sfatuluihttps://www.turnulsfatului.ro/2023/02/28/barbatul-care-a-omorat-un-caine-in-bataie-a-fost-retinut-de-politistii-sibieni-al-doilea-caine-batut-este-in-grija-animal-life-200925

2 Comments
  1. Deci ? Ce pedeapsa a primit ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.