Sibian sancționat pentru abandonarea unei pisici și a puilor ei

20 iulie 2022

Sibian sancționat pentru abandonarea unei pisici și a puilor ei

În cursul zilei de 15 iulie a.c., reprezentanții Asociației pentru protecția animalelor ”Animal Life” au sesizat polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, faptul că, pe Calea Dumbrăvii, la ieșire din municipiul Sibiu, un bărbat a abandonat într-o cutie de carton o pisică cu 4 pui.

În urma discuțiilor purtate cu membrii ”Animal Life”, persoana în cauză a fost de acord ca reprezentanții asociației să captureze pisica, mama puilor, să o sterilizeze, urmând a-i fi returnată, după care a luat în autoturism cutia cu cei patru pui.

Bărbatul însă a abandonat pisica în centrul de sterilizare din comuna Șura Mare.

În acest context, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări în vederea identificării bărbatului și aplicării măsurilor legale.

Din cercetările efectuate a rezultat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Sibiu, acesta declarând că a abandonat ulterior puii de pisică pe raza localității Apoldu de Jos. Din păcate, nu s-a reușit găsirea puilor în zona indicată.

Astfel, s-a luat măsura sancționării contravenționale a sibianului pentru cele două fapte de abandon, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 R, privind protecţia animalelor.

Lucrătorii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, în special abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului și atrag atenția cu privire la faptul că, în cazul câinilor, fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform art. 14, alin. (2) din O.U.G. nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei şi confiscarea câinilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.