Proiectele maratonului. (12) Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor

4 mai 2017

Proiectele maratonului. (12) Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor

O intervenție de 15 minute poate face ca niște animale să nu mai flămânzească pe câmp, să nu mai scormonească în gunoi sau, mai rău, să sfârșească sub roțile mașinilor. Vorbim despre sterilizarea cățelușelor și a pisicilor ai căror pui nu sunt doriți și, de cele mai multe ori, ajung pe străzi. Asociația Animal Life a făcut prima campanie de sterilizare acum 10 ani și de atunci încearcă să atragă atenția că aceasta este cea mai bună soluție pentru a nu mai vedea peste tot animale fără stăpân. Anul acesta, s-a înscris la maraton cu un proiect prin care își dorește să realizeze o campanie de sterilizare gratuită.

Pentru Asociația Animal Life, sterilizarea animalelor gratuit nu reprezintă doar un proiect, ci e o practică veche. Acum 10 ani, împreună cu o asociație din SUA au făcut prima campanie din urma căreia trei medici veterinari din Sibiu au învățat o tehnică nouă de sterilizare, puțin invazivă și totodată rapidă.

„Prin sterilizare, previi problema animalelor fără stăpân”

Scopul acestor acțiuni este de a preveni nașterea puilor nedoriți și de a ajuta persoanele care nu își permit sterilizarea sau nu pot să își ducă animalele la un cabinet.

„Prin sterilizare, previi problema animalelor fără stăpân înainte de a apărea, în loc să încerci să tot repari problema odată ce animalele sunt în stradă. Aceasta este singura soluție eficientă de gestionare, recomandată și promovată de toate organizațiile de referință. Păcat că autoritățile române și în general est-europene înțeleg mai greu”, spune Andreea Roseti, vicepreședinte al organizației Animal Life.

Prin participarea la maraton și totodată a strângerii fondurilor necesare, membrii asociației își doresc să realizeze o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor timp de o săptămână. Prin acest lucru își doresc să atragă atenția asupra lor, „hei, noi suntem ăia care fac să nu mai fie atâtea animale abandonate. Vom plăti medici, asistenți, cazare, mâncare, benzină, medicamente și dezinfectante, șervețele și mopuri, hârtii și ecusoane, tot ce e nevoie pentru a steriliza câteva sute de animale în câteva zile, în cele mai bune condiții”, completează Andreea.

Până în momentul redactării acestui material, proiectul sub numele „Campanie de sterilizări gratuite câini și pisici” avea nu mai puțin de 169 de susținători și 133 de alergători. Astfel, proiectul și-a îndeplinit 57% din target-ul propus, reușind să strângă 17595 de lei din cei 30620 de lei.

Intervenție de 15 minute

Prin sterilizare, s-ar evita apariția animalelor fără stăpân, împiedicându-se astfel nașterea a sute de animale nedorite. Procedeul nu durează mai mult de 15 minute, iar recuperarea animalelor este rapidă.

„Datorita acestei intervenții de 15 minute, niște animale nu vor mai sfârși sub roțile mașinilor, nu vor mai flămânzi pe câmp, nu vor mai scormoni în gunoaie. Gândiți-vă că o cățea fată de două ori pe an sa zicem doar patru pui, dintre aceștia opt, ajung să se reproducă să ziceam doar patru cățele care la rândul lor vor face “<> câțiva pui în fiecare an, de două ori pe an. Și uite așa înțelegem creșterea exponențială a câinilor fără stăpân”, mai spune vicepreședintele Animal Life.

Animal Life este o organizaţie non-profit, fondată în 2006, a cărei membrii sunt voluntari aduși împreună de dragostea faţă de animale şi natură. Au pornit la drum opt, între timp unii au plecat, unii au rămas, și alți prieteni noi s-au alăturat, în prezent fiind 11. Împreună întreprind atât activități de conștientizare și educație cât și acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

andreea-roseti-animal-life

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2017/05/04/proiectele-maratonului-12-campanie-gratuita-de-sterilizare-a-cainilor-si-pisicilor/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.