Primul Magazin de Fapte Bune din Sibiu se deschide în centrul orașului

12 noiembrie 2019

Primul Magazin de Fapte Bune din Sibiu se deschide în centrul orașului

magazin-de-fapte-buneAsociația Animal Life Sibiu deschide zilele acestea oficial primul Charity Shop (n.r. Magazin de fapte bune), chiar în centrul orașului. Astfel, toți cei care doresc să facă un dublu cadou – o amintire pentru o persoană dragă și o donație către una din asociațiile care vor vinde produse aici – vor putea face acest lucru.

Patru ONG-uri din Sibiu vor scoate la vânzare mai multe produse, fie obiecte cumpărate și brand-uite, fie venite din donații sau făcute hand-made de prietenii asociațiilor. Banii strânși din vânzări vor fi apoi folosiți pentru proiectele celor patru organizații nonguvernamentale, respectiv Animal Life, Asociația Sus Inima, Diakoniewerk România și Crucea Rosie Filiala Sibiu.

„Spațiul e în zona centrală. Ideea a fost să fim mai multe organizații pentru că singuri nu ne-am permite să avem genul acesta de magazin. Fiecare o să aibă produse cumpărate și brand-uite, obiecte primite de la prietenii noștri care realizează lucruri hand made sau chiar lucruri făcute de cei din asociație, iar banii vor merge către proiectele fiecărei organizații. Practic, dacă vrei să faci un cadou cuiva drag și să faci în același timp un cadou și beneficiarilor Animal Life, poți face acest lucru cumpărând ceva de la Charity Shop”, spune Andreea Roseti, președintele Animal Life Sibiu.

Ideea din spatele magazinului e una foarte simplă, orice cumpărătură înseamnă un sprijin pentru cineva, fie că e vorba de persoane cu dizabilități/suferind de cancer sau de un cățel lovit de mașină sau de o pisicuță bolnavă. Orice venit al magazinului se transformă într-un sprijin pentru un alt suflet.

Vizitatorii vor putea face fapte bune alături de cele patru asociații zilnic, între orele 11 și 20, iar în magazin se vor putea găsi de toate: decorațiuni făcute de beneficiarii de la Crucea Roșie și Diakoniewerk, haine, umbrele, genți, lese, jucării sau pătuțuri pentru câini.

„Cel mai important este că fiecare cumpărătură înseamnă o faptă bună. Iar la finalul zilei, cu faptele bune rămânem”, spun cei de la Animal Life.

Magazinul de Fapte Bune se deschide joi, 14 noiembrie, la ora 17, pe strada Avram Iancu, nr. 12, peste drum de Scottish Pub.

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2019/11/12/primul-magazin-de-fapte-bune-din-sibiu-se-deschide-in-centrul-orasului/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.