Povestea din Dumbrăveni continuă

25 ianuarie 2012

Povestea din Dumbrăveni continuă

Haideti sa vedem ce s-a mai intamplat cu animalutele salvate din Dumbraveni. Spuneam in articolul trecut ca le-am promis Rozaliei si prietenilor sai ca ne vom intoarce dupa cei 5 catelusi luni dimineata, ceea ce s-a si intamplat, cu o mica schimbare de plan: cei 5 catei au devenit 8 si inca trei pisicute!

Mai intai lasati-ma sa va spun ca primii veniti, cele 11 pisicute s-au acomodat foarte bine in sura plina de fan. S-au recuperat repede  in urma sterilizarii, desi in unele cazuri nu a fost o interventie usoara, iar doua dintre ele au fost deja adoptate. Au urmat apoi inca doua pisicute care au trebuit sterilizate si apoi cazate, in vreme ce 4 pisici au fost returnate sterilizate proprietarilor din cadrul centrului (celor cativa norocosi care isi pot pastra animalele pentru ca nu vor fi mutati in alta cladire).

Abia am reusit sa ne tragem sufletul dupa cazarea pisicilor ca am luat in primire cateii: 6 fetite si 2 baieti,  care mai de care mai speriat si mai suparat ca a trebuit sa isi paraseasca stapanul si caminul calduros. Dupa cazare a urmat vizita la medicul veterinar care ne-a ingrijorat putin: unele cateluse sunt mai batranele si suferinde, au nevoie de tratamente si absolut toti trebuiesc sterilizati.

Urmatorul pas este demersul pentru adoptia piticilor: fotografii, descrieri, evaluari. In ceea ce priveste evaluarea, acesti catei au vazut atat de multe incat s-ar potrivi in orice familie, doar iubitoare ar trebui sa fie. Au vazut batrani si copii, scaune cu rotile si oameni suferinzi, au locuit cu oameni si cu pisicute deopotriva, si au invatat sa fie blande si tolerante. In alte tari aceste animale ar fi denumite “animale de terapie” pentru ca au facut atat de mult bine fostilor lor stapani si persoanelor cu dizabilitati de la centru. Suntem convinsi ca acesti catei mai au inca multa afectiune de oferit …si lucrul cel mai uimitor, o vor face fara sa ceara nimic in schimb.

Aceia dintre voi care iubesc animalele pot sa ne ajute astfel:

–       Donand orice suma de bani pentru intretinerea acestor animale (cazare, sterilizare, tratamente si hrana)

–       Adoptand unul dintre animalute

–       Facand cunoscuta povestea lor in speranta ca sansele de a gasi donatori sau adoptatori vor creste

–       Donand materiale (paturi, zgarzi, lese, boluri, etc)  sau hrana

–       Redirectionand 2% din impozitul pe venit catre Animal Life (downloadati formularul de pe site apoi contactati-ne sau trimiteti-l chiar dvs la directia finantelor publice de care tineti).

Animal Life este o organizatie non-proft si neguvernamentala, ceea ce inseamna ca fondurile sale provin din donatii, din cotizatiile membrilor sau din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit. Suntem o asociatie mica cu membri tineri care lucreaza fiecare si isi dedica intregul timp liber animalelor care au nevoie de ajutor. Cel mai mare ajutor pentru noi este adoptarea animalelor noastre: cu cat un animal este adoptat mai repede cu atat sunt mai putine cheltuielile de intretinere , iar locul lui poate fi luat de alt animal parasit, bolnav sau ranit.

Iata ce a insemnat pentru noi salvarea animalelor din Dumbraveni ca si costuri:

–       17 pisici si motani sterilizate – cost in medie/ operatie = 80 lei – TOTAL 1360

–       Cazarea in pensiune pentru 14 pisici – 1 noapte si apoi 3 pisici – 1 nopate – tarif / pisica / noapte = 13 lei + mancare cca 30 lei TOTAL 251 lei

–       Cheltuieli transport 3 drumuri Sibiu  – Dumbraveni  / medic veterinar / pensiune / cazare pisici = cca 300 lei

–       Hrana uscata pisici 60 lei/ saptamana

–       Cazare pisici 400 lei / luna

–       Tratamente estimate 8 catei = cca 100 lei

–       Hrana uscata catei 30 lei / saptamana

Pentru orice detalii sau informatii, daca doriti sa donati, sa adoptati sau pur si simplu sa ne cunoasteti contactati-ne la 0741 / 188 934 sau pe facebook: Animallife Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.