PetID.ro – cel mai nou partener Animal Life

17 iunie 2009

PetID.ro – cel mai nou partener Animal Life

petid.roProgramul naţional „PetID – Identitatea animalelor de companie” are ca scop informarea stăpânilor de animale de companie despre microcip, importanţa microcipării animalelor, despre utilitatea unui microcip şi răspândirea la scară cât mai largă a acestor informaţii.

O primă acţiune a „PetID – Identitatea animalelor de companie” a fost lansarea site-ului petid.ro, prin care se doreşte să se răspundă la cele mai comune intrebări despre microcip:

Ce este un microcip?

Cum se implantează acesta?

Când este indicat a se implanta?

De către cine se poate implanta un microcip?

O altă coordonată importantă a programului a fost ceearea unei baze de date unice a animalelor de companie, care funcţionează în cadrul site-ului petid.ro. Baza de date PetID poate fi folosită de orice posesor de animale de companie în vederea înregistrării acestora, indiferent de metoda de identificare a animalului, deoarece înregistrarea se poate face atât pe bază de tatuaj cât şi microcip. Utilitatea bazei de date şi a unui microcip se dovedeşte în momentul pierderii sau găsirii unui animal. Prin scanarea microcipului sau citirea tatuajului şi prin interogarea bazei de date, se pot afla toate datele despre animal sau stăpânul animalului.

Pe lângă aceste două coordonate, PetID are deja în program o serie de evenimente şi activităţi şi, de asemenea, câteva proiecte de promovare şi informare. „PetID – Identitatea animalelor de companie” şi baza de date vor fi promovate în mediile cu tangenţă directă asupra animalelor de companie: cabinete veterinare, adăposturi, pensiuni canine, autorităţi locale, adăposturi, canise, reviste de specialitate etc.

Animal Life sprijină PetID în efortul promovării informaţiilor despre microcip şi beneficiile microcipării animalelor de companie. Astfel, în cadrul campaniilor de adopţie şi sterilizare pe care Animal Life le va organiza pe viitor, va urma să oferim microciparea şi înscrierea animalelor în baza de date PetID.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.