Nu uitati! Protejati-va animalele de companie (mai ales in noaptea de Revelion)

29 decembrie 2012

Nu uitati! Protejati-va animalele de companie (mai ales in noaptea de Revelion)

Din experientele anilor trecuti, in preajma Revelionului s-au pierdut foarte multe animale, mai ales din cauza zgomotului produs de pocnitori. Zgomotul pocnitorilor este inspaimantator pentru toate animalele. Din acest motiv va rugam sa incercati sa le protejati pe cat posibil. Cateva sfaturi pentru posesorii de animale :
Nu va plimbati cateii fara lesa pe strada. Desi nu s-a indepartat niciodata de dumneavoastra, in aceasta perioada exista pericolul sa auda vreo pocnitoare in apropiere, sa se sperie si sa il pierdeti.
Daca aveti catei care stau in curte, asigurati-va ca nu au cum sa evadeze (ca nu pot sari gardul, ca gardul nu este rupt etc) si ca au un spatiu in care sa se ascunda .Daca intr-adevar doriti sa fiti precauti, puneti-I un medalion cu numarul dvs de telefon la gat pentru a-l putea recupera mai usor in cazul in care totusi se pierde.
Daca aveti pisici care au acces si afara, incercati ca macar in noaptea de Revelion sa le tineti intr-un spatiu inchis.
Daca animalul dvs sta in casa si din cauza zgomotelor doreste sa se ascunda, lasati-l! Este cu atat mai stresant pentru el sa fie tinut cu forta in bratele stapanului.
Oricat de mult v-ati dori, NU va luati cainele sa vada artificiile. El nu se va bucura la fel ca dvs ci va fi mai degraba terorizat de multime si de zgomote. Pentru el este infricosator, nu este o distractie.
Tot in aceasta perioada animalele dvs pot suferi accidente din cauza teribilistilor carora li se poate parea foarte amuzant sa arunce cu pocnitori spre animale.
Va rugam sa tineti cateii in curte!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.