Imoralitatea, necunostinta si nepasarea

26 iulie 2017

Imoralitatea, necunostinta si nepasarea

oolxCand cele din imaginea alaturata isi dau mana, reies astfel de anunturi si mai ales astfel de fapte: „Vand catei de lupta amstaff”, „Vand Yorkshire terrier mini toy talie pana la maxim 1 kg si jumatate ca adult- jucarioare cu viata”, „Vand pui pisica PERSANA Doll face 2 luni,UNICA,Pufoasa”.

Am vrea sa atragem atentia asupra unor aspecte: Folosirea cainilor pentru lupte nu este doar o fapta josnica ci si una interzisa prin lege. Asadar, achizitionarea unui caine cu o astfel de descriere, nu doar ca ar dovedi o lipsa de moralitate, dar ar crea si cadrul pentru infaptuirea unei infractiuni, in momentul in care el ar fi intr-adevar folosit pentru activitati de lupta! De asemenea un caine, oricat de mic ar fi, ramane o fiinta, cu nevoi si sentimente, si nu o „jucarioara cu viata”.

Lasand la o parte faptul ca pentru noi orice animal, fie el de rasa sau nu, este un suflet dornic de afectiune si nu o „marfa” definita doar prin calitati exterioare am vrea sa oferim totusi cateva sfaturi celor care isi doresc ca viitorul membru al familiei sa fie un animal de rasa:
– Faceti achizita de la un crescator competent si asigurati-va printr-o vizita la canisa acestuia ca se respecta toate normele de igiena iar parintii sunt bine ingrijiti si nu prezinta afectiuni medicale
– Un animal de rasa este prin definitie unul cu Pedigree. Daca puiul nu detine Pedigree nu aveti nicio garantie ca acesta apartine 100% rasei pe care v-o doriti, oricat de mult ar semana cu rasa respectiva.
– Asigurati-va ca puiul este vaccinat conform varstei si ca detine carnet de sanatate in care sunt trecute toate vaccinurile si deparazitarile
– Nu adoptati pui mai mici de 8 saptamani! Pana la aceasta varsta locul lor este alaturi de mama lor, a carei lapte le sporeste imunitatea si ii protejeaza de boli.
– Informati-va in detaliu despre rasa pe care v-o doriti si nu luati in considerare doar calitatile optice. Spre exemplu un Beagle are nevoie de multă mișcare și exerciții. Poate fi crescut într-un apartament doar cu condiția unui program bogat și variat de mișcare oferit zilnic
– Stabiliti cu crescatorul o vizita la medicul veterinar in cadrul careia sa i se evalueze starea generala a puiului. Chiar daca puiul pare sanatos la prima vedere un medic veterinar are ochiul format si poate depista cu usurinta eventuale probleme sau malformatii.

In cele din urma va dam un sfat general valabil: fie ca doriti sa cumparati un animal de rasa sau sa adoptati un metis, luati mereu in considerare ca puiutii devin adulti iar adultii devin batranei- uneori ursuzi si cu probleme de sanatate. Nu luati decizia unei adoptii respectiv achizitii inainte de a fi convins ca puteti fi alaturi de el in toate etapele vietii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • eleven + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.