Experienta unei campanii de castrari/sterilizari a cainilor si pisicilor

11 august 2016

Experienta unei campanii de castrari/sterilizari a cainilor si pisicilor

campanie-sterilizari-19
Daca ne-ar fi intrebat cineva inainte sa incepem la ce ne asteptam, probabil ca raspunsul ar fi fost destul de scurt: “Sa scutim un anumit numar de animale nevinovate de suferinta!”. Privind in urma, insa, am inteles si cum trebuie sa calculam numarul exact al patrupedelor, care nu vor mai trece printr-o experineta traumatizanta.

Numarul de castrari la care am ajuns este unul remarcabil, de 357 de animale, din care 212 caini si 145 de pisici. Asadar: 212 (caini castrati) x 2 (perioade de imperechere/an) x 6 (media puilor/fatare) = 2.544 pui si 145 (pisici castrate) x 2 (perioade de imperechere/an) x 4 (media puilor/fatare) = 1.160 pui. In total vorbim despre 3.704 de animale care nu trebuie sa mai sufere, fie pentru ca sunt abandonate pui fiind, fie din cauza unui mascul necastrat, fie pentru ca reprezinta chiar catelusa/pisica care aduce puii pe lume si care de multe ori ajunge in strada in rand cu puii ei.

Cu bune si cu rele, cu momente emotionante si momente care credeam ca ne duc la sfarsitul puterilor, cu oameni frumosi si intelegatori, care ne intrebau daca mai putem sau care se gandeau ca o apa rece ne-ar prinde bine si cu oameni suparati pe noi, am mers inainte timp de 6 zile; zile in care am dormit si mancat pe apucate, in care am muncit de dimineata pana seara, am alergat, am condus in total sute de kilometri, am carat si curatat custi, am spalat pardoseli de zeci de ori, am carat paturi, cearceafuri si cartoane, am fost muscati si zgariati, ne-am cocotat pe pereti pentru a salva o randunica care intrase in sala de operatie, am alergat dupa caini si pisici pe care nici macar stapanii nu-i puteau controla si am ras si am plans impreuna! O experienta care ne-a adus mai aproape de scopul pe care-l urmarim, acela de-a ajuta la respectarea legii si de-a nu mai vedea animale suferinde. Insa, exista acei oameni fara de care NIMIC din toate acestea nu s-ar fi intamplat.

Multumim din suflet Romania Animal Rescue: Fondator si presedinte Nancy Janes si doctorilor si tehnicienilor veterinari supranumiti pe buna dreptate “dream team”: Miruna Berzuc, Roxana Stan, Valeria Chivu, Andrei Constantin si Anda Popescu – YOU ALL ROCKED SURA MICA – SIBIU 🙂 . Multumim de asemenea primarului din comuna Sura Mica, dlui. Valentin Ristea, pentru intregul sprijin in ceea ce priveste informarea populatiei si spatiul generos pus la dispozitie pentru desfasurarea acestei campanii. Apoi mii de multumiri asocitatiilor care ne-au sprijinit cu varf si indesat atat prin strangere de fonduri, cat si prin prezenta si munca lor: Nicola Lehmann – Streunerhilfe International si Marianne Braß – Freie Tierhilfe.de. Mii de multumiri tuturor celor care au donat si preluat, astfel, costurile pentru o castrare sau mai multe, care ne-au ajutat prin donarea de dezinfectanti, pansamente, manusi si botosei de unica folosinta! Nu in ultimul rand, multumim din suflet voluntarilor nostri exceptionali, care daca nu ne-ar fi fost alaturi in fiecare zi, am fi avut multe momente de disperare si neputinta: voluntar cheie n° 1 – Adina Maria, voluntar cheie n°2 – dna. Adriana, voluntarii nostri extraordinari de la trezirea din narcoza: Amalia, Diana, Georgiana, Izabela, Iaryna, Stefi, Adriada si Bianca, prietenilor nostri si voluntari ai asociatiei care au fost prezenti si s-au ocupat de absolut orice era nevoie: Daniel Puscas, Bogdan Brylynski, Mihai Covalciuc, Mihai Niculescu, Acu Anamaria, Adriana Bucur, Cristina Dinca, Roxie Ghiura, Larisa Rosian, Dana Stanila, Raluca Filip, Cristina Geana, Alexandra Dumitru, Loredana Luthelo Kaschovits, Andreea Man, prietenilor si voluntari ai asociatiei fara de care partea de programari, contact si informare ar fi fost probabil un imens haos: Volunteer extraordinaire – Oana Lazar, Cristina Cristea, Eniko Mihai, Radu Vulcu.
Va multumim tuturor pentru timpul, energia, vointa, intelegerea si puterea de munca pe care le-ati adus cu voi! Am avut onoarea sa ne fiti alaturi!

Cu drag, echipa Animal Life care a pus acest proiect pe picioare: Andreea Roseti, Pop Georgiana si Cristina Niculescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.