Dragi prieteni ai animalelor, Dragi prieteni Animal Life.

16 decembrie 2012

Dragi prieteni ai animalelor, Dragi prieteni Animal Life.

Vom incepe prin a va multumi pentru interesul pe care il aratati activitatii noastre si pentru grija pe care o purtati animalelor parasite din jurul nostru. Numai un om cu suflet mare poate face asta.
Trebuie, insa, sa facem apel la intelegerea dvs. Mesaje trimise, despre pui abandonati, primim cu zecile, zi de zi si ne doare cand nu le putem prelua pe toate. Ceea ce nu stiti, poate, este aceasta: Animal Life inseamna o mana de oameni cu servicii ca si ale dvs si timpul la fel de limitat, ce trebuie impartit cu familia si celelate treburi zilnice. Atat. Capacitatea noastra este de 34 de locuri dar noi de ceva ani buni avem in grija in jur de 70 de animale, caini si pisici. Am umplut curtile, apartamentele noastre si pensiunile canine. Nu mai avem loc si, mai important, avem mai multe animale decat putem ingriji. Anul acesta, pana la ora actuala, am preluat 312 catei si 49 de pisici. Aceste animalute au fost tratate de diferite boli, vaccinate, operate, au primit mancare si majoritatea au fost cazate in diferite pensiuni canine. Avem catei care se afla in grija noastra din 2006, care nu si-au gasit stapani niciodata in acesti 6 ani. Momentan avem in grija 85 de caini (nu mai mentionam pisicile), toti trebuiesc deparazitati intern si extern o data la 3 luni, vaccinati, tratati, toate aceste animale stau ori intr-una dintre curtile voluntarilor Animal Life, ori in pensiuni canine. Daca doriti sa va faceti o idee despre una dintre cheltuielile pe care le avem, sunati la o pensiune caninca, pentru a vedea preturile. Avem 23 de caini in pensiuni, pentru ca efectiv nu avem unde altundeva sa ii mai cazam. 
Prin urmare ne este imposibil sa raspundem tuturor apelurilor de ajutor. Va putem ajuta cu sfaturi, dar va imploram sa incercati sa gasiti si dvs o solutie, un veterinar, un stapan pentru cazul pe care ni l-ati semnalat. 
Nu avem fonduri din proiecte europene, nu suntem platiti de Primaria Sibiu sau alte insittutii, si nici sponsori mari. Medicii veterinari cu care colaboram ne ajuta dupa puteri, isi sacrifica timpul si resursele la fel cum voluntarii o fac, fiecare in masura in care poate. Ne bazam doar pe propria vointa, pe donatiile mereu insuficiente stranse la campaniile de adoptii si pe sponsorizarile sporadice. Cei 2% din impozitul pe venit sunt principala noastra sursa de venit. 
Toate acestea trebuie puse in contextul in care numarul cainilor fara stapan din Sibiu este estimat undeva la 5000 de animale (nu exista estimari oficiale iar cu privire la numarul pisicilor nu avem date deloc). La aceste animale se adauga multe cazuri de animale a caror stapani apeleaza la noi pentru ca nu au posibilitatea de a le trata, hrani sau steriliza. 
De aceea va rugam pe voi, iubitorii de animale, sa va rupeti un moment din timpul vostru pentru a ajuta asa cum puteti. Fie ca interveniti chiar dvs ducand un animal la medicul veterinar, fie ca faceti o donatie oricat de mica, orice ajutor este bine-venit. Poate aveti prieteni carora le povestiti despre implicarea pentru animale, poate doriti sa platiti cazarea la o pensiune canina a catelului pe care ne rugati sa il ingrijim, sa va ocupati dumneavoastra de tratamentul lui, de dus la medic si adus inapoi. Puteti sa ne donati anual cei 2% din impozit si sa ii convingeti si pe altii sa o faca. Sau poate reusiti sa convingeti vecinul sa-si sterilizeze animalele si sa nu mai arunce in strada puii nedoriti.

Daca fiecare ar ajuta, cum poate, cu un leu sau o ora din timpul lui, sarcina noastra nu ar mai fi imposibila, iar animalele abandonate ar fi mai putine si mai fericite.
Putem crea o societate mai fericita si mai civilizata doar unindu-ne fortele, noi, oamenii de rand.

In cazul in care doriti sa ajutati sub orice forma sau sa va alaturati noua va rugam sa ne contactati pe site-ul www.animallife.ro sau facebook: Animallife Sibiu.

BANK: RAIFFEISEN BANK ROMANIA

IBAN: RO41RZBR0000060007805439

SWIFT : RZBRROBU

BENEFICIAR: Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Naturii “Animal Life”

, , , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • 16 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.