De sezon

3 septembrie 2009

De sezon

Dragi prieteni,
Articolele noastre au devenit din ce în ce mai rare şi asta pentru că nu mai avem timp de nimic. Este sezonul puişorilor – de căţei şi pisică – astfel încât telefoanele sună neîntrerupt iar mailurile curg în inboxul nostru.
Toate au acelaşi subiect: undeva, cineva a abandonat puiuţi, în cutii sau saci sau chiar în tomberoanele blocurilor.
Decizia de a nu ajuta este foarte grea dar, din păcate, am trecut de momentul în care mai aveam această opţiune. După ce am luat la noi zeci de căţei, am ajuns în punctul în care spaţiul, resursele şi timpul nostru au atins limita. Suntem nevoiţi să-i refuzăm pe oameni pentru că pur şi simplu nu mai avem locul, spaţiul fizic, în care să trăiască aceste animale. Reacţiile oamenilor variază de la o lipsă de politeţe care nu merită reprodusă, la înţelegere şi până la încercarea unora dintre dumneavoastră de a se implica şi de a ajuta.
Aceste experienţe ne obligă să explicăm anumite lucruri:
Nu, nu suntem plătiţi de nimeni pentru a ajuta animalele. Suntem un grup de voluntari cu slujbe şi familii.
Nu, nu avem hectare de terenuri şi adăposturi ca acelea de pe Animal Planet.
Nu, nu avem o reţetă magică după care toate animalele sunt adoptate, îngrijite şi trăiesc fericite până la adânci bătrâneţi.
Şi în final, DA, fiecare persoană din oraşul, din ţara sau din lumea asta, poate să facă ce facem noi: opriţi-vă, luaţi căţelul în braţe, duceţi-l acasă, duceţi-l la veterinar, postaţi un anunţ în ziar, anunţaţi-vă prietenii şi faceţi tot posibilul pentru a-i găsi micuţului o familie.

Fiecare dintre dumneavoastră poate să contribuie la ajutorarea animalelor: sterilizarea previne pui nedoriţi, care mai târziu devin animale moarte pe şosele, chinuite, bătute sau bolnave în spatele blocului.
Pentru a vă informa cum puteţi dumneavoastră să contribuiţi la ajutorarea animalelor şi la reducerea suferinţei de pe străzile oraşului, vă rugăm să ne contactaţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.