Ce inseamna sa fii FOSTER si de ce avem atata nevoie de voi?

2 iulie 2020

Ce inseamna sa fii FOSTER si de ce avem atata nevoie de voi?

Zilnic vedeti pe pagina noastra mesaje de genul „cautam cazare temporara….. asiguram tot ce este nevoie”, iar asta se intampla pentru ca:

  • Ne lipseste spatiul, aproape niciodata nu avem un loc liber;
  • Sunt gasiti puiuti de caine sau pisica, nevaccinati si cu risc mare de a se imbolnavi, daca nu sunt tinuti intr-un spatiu „sigur”. Spatiu „sigur” inseamna sa nu mai fi fost alti puiuti bolnavi acolo (la noi nu mai exista un astfel de spatiu), sa nu poata iesi in strada, si alte conditii ce tin de sanatate si siguranta animalutului;
  • Am preluat o pisica sau un catel bolnav, ce necesita ingrijire si supraveghere individuala, iar noi nu ii putem oferi acest lucru, avand in vedere numarul mare de animale pe care le avem in grija;
  • Avem o pisica sau un catel timid, care are mare nevoie de cat mai multa interactiune umana, de afectiune, pentru a-si putea restabili increderea in sine si in oameni;
  • Avem un animalut ce ar putea sa stea in casa, fiind invatat sa nu isi faca nevoile inauntru, iar locul lui ar putea fi ocupat cu un altul, ce asteapta sa fie salvat.

Perioadele pentru care cautam foster sunt de la cateva saptamani pana la 2-3 luni, timp in care pot fi incheiate schemele de vaccinare la pui, sau animalutul prinde curaj si incepe sa socializeze, urmad sa plece spre adoptie.

Atunci cand preluati un catel sau o pisica in cazare noi asiguram absolut tot ce au nevoie. Ce asteptam, in schimb, pe langa marele ajutor de-a gazdui pisica sau catelul:

  • sa ne anuntati cand observati cea mai mica modificare in starea animalutului;
  • sa petreceti timp cu ei, sa le oferiti afectiune si o viata cat mai apropiata de cea pe care o vor avea in familie;
  • sa nu ne anuntati ca nu mai puteti sa il tineti si sa asteptati sa venim imediat sa il luam (este imposibil, tocmai din lipsa de optiuni apelam la dumneavoastra)
  • sa ne trimiteti poze si filmulete, care ne ajuta foarte mult sa ii vedem evolutia, dar sa il si promovam pentru adoptie;
  • sa il hraniti conform indicatiilor medicului sau voluntarului cu care pastrati legatura;

Animalutele pot face mizerie, sau stricaciuni, ori galagie, trebuie foarte bine gandita decizia de-a fi foster. E bine sa luati in considerare toate aspectele si sa puneti bine in balanta „pro” si „conta”, pentru a nu va trezi intr-o situatie nedorita.

Sa fi foster este o mare responsabilitate, dar vine la pachet cu multa recunostinta si afectiune.

Momentul despartirii de animalutul pe care l-ati gazduit temporar poate fi dureros, insa trebuie sa stiti ca ceea ce ati facut pentru el este de multe ori diferenta intre viata si moarte, iar catelul sau pisica care pleaca de la dumneavoastra pleaca intr-o familie, aleasa cu grija, astfel incat acesta sa fie fericit pana la adanci batraneti.

Noi nu putem decat sa ne bucuram ca existati, ne oferiti un ajutor nepretuit in activitatea noastra si pentru asta va multumim!

#ThisIsAnimaLife
#FosterForLove
#IubesteCaUnAnimal

fostering

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.