Campania de sterilizari: bilant

3 iunie 2009

Campania de sterilizari: bilant

40409Weekendul trecut a fost unul plin pentru voluntarii Animal Life! Să le luăm pe rând:
Campania de sterilizări (vezi galerie foto aici)
S-a desfăşurat duminică, 31 mai şi luni, 1 iunie şi a fost sponsorizată, ca toate campaniile Animal Life, de Romania Animal Rescue, cei care întind o mână de ajutor micilor asociaţii din toată ţara. Cu ajutorul lor şi al unor medici veterinari extraordinari, care au muncit 12 ore pe zi, am reuşit să sterilizăm un număr de 111 animale: căţei, căţeluşe şi pisici.
Sterilizările gratuite se adresează persoanelor care îngrijesc animale comunitare şi celor care nu îşi permit o asemenea intervenţie. Oprind înmulţirea animalelor în curţile fabricilor, căminelor sau ale persoanelor cu venituri mici, prevenim abandonarea acestora pe stradă.
Evaluarea căţeilor pentru includerea în programul de adopţie în Finlanda
Periodic, căţeii aflaţi în îngrijirea noastră sunt evaluaţi şi pregătiţi pentru a fi incluşi în programul de adopţii al asociaţiei. Testele verifică gradul de sociabilitate al animalului, comportamentul acestuia faţă de diverse tipuri de persoane, reacţia la zgomote, manipulare, hrănire. În funcţie de caracterul căţelului, acesta este recomandat unui anumit tip de familie. Pentru a avea şansa unei vieţi noi în Finlanda, căţeii trebuie să fie sociabili, sterilizaţi şi sănătoşi.
Rezultatele testelor făcute marţi, 2 iunie, au fost excelente: 12 căţei au fost incluşi în programul de adopţie!
World Woof Tour
World Woof Tour – www.worldwooftour.com – este o campanie menită să atragă atenţia publicului larg asupra vieţii animalelor de companie din toată lumea. Oscar, căţelul salvat dintr-un adăpost, vizitează 30 de ţări şi 60 de organizaţii care se luptă pentru salvarea animalelor fără stăpân. Este un efort extraordinar, gândit să atragă cât mai multe persoane spre adăposturi, pentru a oferi şansa unei vieţi noi unui animal abandonat.
După un tur de forţă de câteva luni, echipa WWT ni s-a alăturat timp de o zi, pentru a ne cunoaşte şi pentru a captura pe film un moment din eforturile Animal Life. Puteţi urmări călătoriile lui Oscar pe site-ul www.worldwooftour.com şi într-un documentar ce urmează a fi difuzat pe Animal Planet peste câteva luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.