„Am gasit un animal salbatic” – ce e de facut?

13 iunie 2019

„Am gasit un animal salbatic” – ce e de facut?

Am creat acest infografic pentru a putea răspândi cât mai ușor cele 4 reguli de bază atunci când se întâmplă să vă întâlniți cu un animal sălbatic, aparent în impas de supraviețuire.
Prea mulți pui ajung să fie “salvați” pe motivul că nu au fost văzuți părinții, când de fapt aceștia se aflau în apropiere în încercarea îndepărtării prădătorului de la pui. Prea multe animale mor în chinuri sau suferă o viață întreagă în captivitate pentru că nu li se oferă o dietă specifică, condiții de dezvoltare fizică și psihică corespunzătoare sau li se privează libertatea din motive pur egoiste.
De asemenea, facem un apel către toți colegii medici veterinari care ajung să primească animale sălbatice în clinici. Vă rugăm să nu încurajați proceduri medicale care să nu aibă ca scop primar recuperarea funcțională totală a animalelor ca ele să poată fi eliberate ulterior în sălbăticie și vă rugăm să nu cedați doleanțelor clineților de a le ține cu handicap în captivitate.

Scopul salvării și tratării animalelor sălbatice trebuie să fie întodeauna eliberarea lor în natură!

———
Îți mulțumim Anita pentru inițiativa ta de a crea acest material și pentru toată susținetea ta de-a lungul timpului.
———
În această perioadă activitățile de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice din Centrul nostru le dedicăm echipei Veni Vidre Vici care ne va reprezenta la evenimentul caritabil Swimathon București din 29 iunie.
Dacă doriți să ne sprijiniți o puteți face aici:
https://2019.swimathonbucuresti.ro/veni-vidre-vici/

Sursa: Visul Luanei64437809_2367503726649591_7174669277998350336_o

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • fourteen − 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.