Alegerea catelului potrivit

4 mai 2016

Alegerea catelului potrivit

Dragi preteni Animal Life,
Datorita faptului ca primim periodic solicitari de intermediere pentru cumpararea unor caini de diverse rase am considerat oportun sa reamintim pe scurt cateva dintre ideile care stau la baza misiunii noastre, mai ales in ceea ce priveste cainii.
1. Animal Life nu intermediaza vanzari / cumparari de animale, indiferent de specie. Suntem aici pentru a ajuta animalele, in masura in care avem conostintele, fondurile si mai ales spatiile disponibile petru a face acest lucru.
2. Desi nu avem nimic impotriva cainilor de rasa, sustinem cu tarie ideea ca toti cainii merita sanse egale iar evolutia lor depinde de educatie si mediul in care traiesc.
3. Incurajam oamenii care doresc sa cumpere caini de rasa sa citeasca despre CARACTERISTICILE RASEI (unele rase sunt create spre ex pt vanatoare ceea ce e problematic intr-un apartament), sa se asigure ca achizitioneaza cainele dintr-o CANISA RESPONSABILA si sa nu cumpere caini de pe internet. De asemenea sa inteleaga un fapt simplu: pentru fiecare caine cumparat, un caine dintr-un adapost pierde sansa la viata.
4. Sustinem sterilizarea cainilor (si a pisicilor) pentru a preveni abandonul si inmultirea lor necontrolata, precum si identificarea lor prin microcipare si inregistrare in baza nationala de date pentru motivele amintite mai sus.
5. Nu promovam adoptiile puilor proveniti din caini cu stapan decat in cazul in care stapanul se angajeaza la sterilizarea cainilor proprii.
Cainii pe care ii vedem in strada provin in proportie coversitoare din curtile concetatenilor nostri. Sterilizarea este singura solutie umana de rezolvare a problemei cainilor fara stapan.
Cu prietenie,
Animal Life Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • nineteen − two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.