Nina – ADOPTATĂ

9 aprilie 2012

Nina – ADOPTATĂ

Nina a fost adoptată în luna ianuarie 2012 de către o familie din Germania. Acum o cheamă Suki și pozele primite ne fac să mergem mai departe, să luptăm în continuare pentru salvarea animalelor fără stăpân.

Nina a apărut din senin lângă mine și cățelușa mea. Îi curgea năsucul, respira tare greu și tremura toată de frig. S-a ținut după noi, m-am tot oprit să o mângâi și să o trimit acasă la ea, dar de unde atâtea vise frumoase?? Nu avea nici o casă… probabil nu a avut niciodată.

Am luat-o în brațe și am dus-o în fața blocului gândindu-mă că așa pot avea grijă de ea, să-i fac o cutie și să o hrănesc. Lucrurile nu aveau cum să fie așa de simple. Medicul veterinar a confirmat o puternică infecție la rinichi și o pneumonie urâtă, toate astea într-o cățelușă așa micuță și firavă…. Nu pot să îi ofer mult… doar un locușor în baie lângă calorifer.

Nina merită mai mult! Credeți-mă este cel mai cuminte, blând și sfios cățeluș pe care l-am văzut vreodată.

Abia păsește… abia ridică ochișorii la mine, abia mănâncă, doar respirația grea și apăsată se aude de la ea… și în același timp e și cel mai trist cățel pe care l-am văzut.

Nu este la prima tinerețe iar  dacă ar putea vorbi și ne-ar spune viața ei, nu am fi cei mai fericiți să o ascultăm. Codița i-a fost tăiată mai are doar un ciot iar în urma unei lovituri mai vechi a rămas oarbă de ochiul stâng.

Stau la bloc și am o cățelușă și  pisică foarte agitate și gălăgioase. Nina are nevoie de liniște, să nu fie mârâită sau zgâriată la fiecare miscare. Nu am auzit-o să latre sau să plângă. Stă doar în baie fără să scoată un sunet este sub tratament medicamentos, dar cel mai important pentru ea acum, ar fi o persoană dispusă să îi acorde multă, multă  mângâiere (închide ochii când e mângâiată, semn că nu este obișnuită cu un asemenea tratament din partea oamenilor) căldură, liniște pentru că, cum spuneam, nu mai e la prima tinerețe.

Acum Nina este şi sterilizată.

, , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.