Leo, Masa, Hinky, Tasa, Bella si Susi

17 februarie 2011

Leo, Masa, Hinky, Tasa, Bella si Susi

Acestea sunt numele celor 6 animale norocoase care au gasit un camin nou în Germania saptamâna trecuta. Fiecare dintre ele are o poveste trista care tocmai s-a transformat într-una cu final fericit.

LeoLeo este un mascul de nici un an, care este însa foarte timid si are nevoie de multa atentie si socializare. Noi am încercat sa facem tot posibilul pentru el, dar timpul si cunostintele ne sunt limitate, mai ales când în fiecare zi apar urgente si noi animale de care trebuie sa ne ocupam.

În Germania Leo va avea însa de toate: o familie iubitoare, cu timp mult alocat lui, timp de joaca si plimbari prin padure. Suntem convinsi ca deja este cel mai frumos catel din satul lui. 🙂

Tasha&SusiPovestea Tasei este uimitoare: probabil a fost abandonata în câmp în afara orasului, unde nu a gasit hrana, astfel încât atunci când a gasit-o colega noastra, Otilia, catelusa, la vremea aceea în vârsta de nici un an, era cu adevarat scheletica. De parca asta nu ar fi fost de ajuns, Tasa se îmbolnavise si de jigodie, o boala grava care ucide 9 din 10 câini, iar cei care îi supravietuiesc ramân de regula cu leziuni permanente sau cu paralizii. Tasa nu a facut exceptie: datorita unui tratament lung si costisitor a supravietuit bolii, însa picioarele din spate i-au ramas afectate. Acest lucru nu a oprit-o însa sa se bucure de o viata normala: Tasa alearga si se joaca la fel ca orice catel fericit. Are o fire minunata care ar face pe oricine sa se îndragosteasca de ea. Germania este sansa ei de a beneficia de cea mai buna asistenta medicala, acesta fiind motivul pentru care mamica ei adoptiva, Oti, a hotarât sa se desparta de ea, dupa luni întregi de îngrijire.

În timpul tratamentului, Tasa s-a împrietenit cu Susi, un pui de pisica cu numeroase defecte din nastere. La fel cum se împrietenesc copii în spital, Tasa si Susi au trecut împreuna prin operatii, crize si tratamente. Astazi sunt înca împreuna, în Germania, si avem vesti ca s-au adaptat minunat!

HinkyHinky a fost gasita mai mult moarta decât vie, pe marginea drumului, dupa ce fusese calcata de o masina. I-au fost date zero sanse de supravietuire pentru ca avea diafragma rupta, respirând astfel foarte greu, un picior din spate rupt, leziuni diverse si o forma slaba de parvoviroza.

Si iata ca totusi Hinky a supravietuit, dupa zile si nopti pe care Sorana, Roland si medicii nostri veterinari le-au petrecut tratându-o. A învatat din nou sa mearga, sa se joace si sa alerge dupa pisici, devenind unul dintre cateii Animal Life. Hinky a fost deja adoptata, iar noul ei nume este Tinka!

MashaMasa si Bella au fost în Animal Life multa vreme: Masa circa un an, iar Bella aproape trei!

Masa a fost unul dintre multii pui gasiti de Bogdan în tomberonul de lânga bloc. Daca nu i-ar fi luat el acasa probabil ca niciunul nu ar fi supravietuit bolilor, traficului, foamei si cruzimii oamenilor. Masa a fost adoptata ca si puiut si apoi returnata asociatiei noastre, ca atâtia alti catei, odata ce cresc si nu mai sunt pui dragalasi. Si apoi, asa cum se întâmpla în povesti, datorita caracterului ei frumos, Masa a primit o a doua sansa în viata!

BellaBella a ajuns la noi acum trei ani, când ecarisajul local s-a închis pentru ca nu exista nicio solutie pentru câinii ramasi acolo. Astfel au ajuns la noi Bella, puiul ei si multi alti catei.

Bella s-a dovedit a fi o catelusa deosebita, jucausa si afectuoasa, care a ajutat chiar la salvarea vietii Tasei si a altor catei bolnavi de jigodie: ea a donat sânge! Iar acum, ca o coincidenta fericita, am avut sansa sa le ducem împreuna la noile lor familii în Germania!
Noul nume al Bellei este Peggy, iar noua ei prietena, o pisica. Familia ei a dus-o deja la veterinar si este foarte încântata de ea!

Iar acum, câteva cuvinte despre persoana care face asemenea povesti posibile: numele ei este Nicola, iar pentru noi ea este un adevarat înger salvator. Nicola a condus 12 ore pe viscol si zapada pentru a lua cateii nostri si a-i duce acasa. Ea este cea care gaseste familii pentru cazurile aparent lipsite de speranta, chiar daca are un serviciu, chiar daca e tânara si frumoasa si viata ei ar fi mult mai simpla fara atâtea eforturi. Nicola are respectul nostru. Oamenii speciali sunt rari, este important ca atunci când îi gasim sa le spunem cât sunt de grozavi. Multumim Nicola!