Download

Daca am cumpara un catel

Oricat de mult ne-am dori, unii dintre dvs nu vor adopta un catel de la Animal Life sau dintr-un alt adapost, ci vor dori sa cumpere un caine de rasa datorita caracteristicilor fizice, comportamentului sau sau din diverse alte motive.
Datorita numarului extrem de mare de persoane care au cumparat catei cu probleme de sanatate grave sau cu probleme comportamentale, precum si a faptului ca tari ca Romania, Bulgaria sau Ungaria au ajuns cunoscute drept fabrici de catei de rasa cu probleme grave, va recomadam urmatoarele:
– nu cumparati niciodata catei sau orice alte animale de pe internet
– nu cumparati animale fara sa va deplasati la locatia crescatorului
– evitati pet-shopurile, cautati canise serioase
– adresati-va asociatiei chinologice locale pentru recomandari despre canise
– nu cumparati niciodata un catel cu o varsta mai mica de 4 luni – in cel mai rau caz 3 luni. Cateii au sanse de supravietuire si de a avea un caracter bun direct proportionale cu timpul petrecut cu mama. Schema de vaccinare este completa doar la minim 4 luni.
– cereti sa vedeti parintii puiului
– cereti acte: contract, factura, carnet sanatate, identificare, datele medicului veterinar care cunoaste catelul.
Retineti va rugam urmatoarele:
– un pedigree este o diploma care se refera indeosebi la caracteristici fizice nu psihice ale animalului
– faptul ca un animal este de rasa nu inseamna ca se va potrivi automat personalitatii dvs sau stilului dvs de viata
– documentati-va despre caracteristicile rasei care va place: se potrivesc nevoile acestui catel cu ceea ce ii puteti oferi dvs
Fiti un stapan responsabil.

Cum ai putut?

Cunoastem cu totii genul de mesaje care fac apel la constiinta dumneavoastra. De multe ori suntem atât de speriati de ceea ce vom vedea încât preferam sa le stergem înainte de a le citi, pentru a nu ne strica ziua. Nimeni nu vrea sa vada suferinta si nimeni nu vrea sa afle despre lucruri care „i-ar putea strica ziua”. Prezentarea de mai jos nu contine imagini cutremuratoare, doar spune o poveste pe care multi o stiti deja. Tot ce trebuie sa faceti este sa reflectati.

prezentare

Cum sa ne crestem catelul

coverAnimal Life pune la dispozitia posesorilor si viitorilor posesori de catei un ghid practic, care sa le serveasca într-o munca deloc usoara: cresterea unui catel.

A avea în grija un câine este o activitate care presupune responsabilitate deplina si pentru care este nevoie de un minim bagaj de cunostinte. Acest ghid vine în întâmpinarea celor care au de crescut un catel, oferind sugestii legate de ceea ce presupune acest proces în fiecare zi.

Ghidul Animal Life „Cum sa ne crestem catelul” poate fi descarcat în mod gratuit AICI.

Nota: pentru vizualizarea ghidului aveti nevoie de Adobe Acrobat Reader, program ce poate fi descarcat gratuit aici.