Laika – un exemplu demn de urmat!

23 martie 2012

Laika – un exemplu demn de urmat!

Daca oamenii i-au abandonat, Laika i-a adoptat!

Un moment foarte tensionat! Laika tocmai incepea sa faca primii pasi in a-si recapata increderea in oameni dupa niste experiente traumatizante pe care le-a trait impreuna cu cei cinci pui ai ei. Noi incepeam sa resuflam usurati ca perioada critica a fost depasita.

In momentul in care i-am aratat acesti patru puiuti abandonati imediat dupa venirea lor pe lume, existau doua variante: ii accepta sau ii respinge. Sansele lor de supravietuire depindeau de ea!

Laika s-a apropiat incet de cutia in care se aflau puii. Era foarte atenta si linistita. Cu mare grija a mirosit cutia de carton, apoi a inceput sa-i adulmece pe rand pe noii veniti. A latrat in jur ca semn de aparare. In acele clipe am inteles ca destinul a decis in favoarea lor. Laika ii acceptase!

O ora mai tarziu cei patru aveau o mama protectoare si cinci fratiori.

Cei patru puiuti au fost gasiti la marginea orasului, intr-un loc umed, cu resturi de cenusa – un loc de foc! Saracutii! Nici macar nu deschisesera ochii. Infometati si infrigurati cereau cu disperare ajutor.

Prima licarire de speranta venise prin R. – persoana care i-a luat acasa, i-a hranit si a contactat asociatia noastra pentru a gasi o solutie salvatoare. Dupa trei zile de incercari de intermediere nereusite aveam urmatoarele optiuni:

–  sa-i lasam din nou pe strada

–  sa-i adormim, scutindu-i astfel de viata pe strada

–  sau sa le aducem o mama-catea adoptiva.

Laika a fost salvarea celor patru puiuti si a noastra. Abandonata si ea la randul ei intr-un parc, in inima orasului impreuna cu cei cinci pui, Laika a fost luata in grija de voluntarii asociatiei noastre.

Desi dezamagita de oameni, Laika a inteles ca e important sa ne ajute si a facut-o fara a ezita. Pe langa cei cinci pui ai ei a acceptat patru vieti noi cu blandete si afectiune.

Daca fiecare om ar actiona la fel de prompt si de uman cum a facut-o Laika, lumea ar fi mult mai buna.

Ne-am bucura sa le aratam acestor fiinte ca viata are si partile ei frumoase. Ca exista oameni intre noi care pot sa iubeasca.

Haideti sa o facem impreuna!

Daca doriti sa-i adoptati, contactati-ne la nr de tel: 0721.157.104

Si inca un lucru: Povestiti mai departe povestea noastra si informati familia, prieteni si cunostinte ca Sterilizatul este gratuit si ca aceasta este singura solutie pentru a evita cazuri asemanatoare.

Va multumim!

, ,
4 Comments
  1. […]   georgiana   No comments TweetLea și Alex sunt doi dintre puiuții cățelușei Laika. Ea fusese abandonată la jumătatea lunii martie împreună cu cei cinci puiuți ai ei, în […]

  2. […]   georgiana   No comments TweetLea și Alex sunt doi dintre puiuții cățelușei Laika. Ea fusese abandonată la jumătatea lunii martie împreună cu cei cinci puiuți ai ei, în […]

  3. traim in romania,asa ca sperantele sa existe asa ceva sunt minime…

  4. Ce nu se spune in acest articol este fapt-ul ca persoana care ia abandonat a facut-o din cauza ca nu isi dorea ca „sanii” catelei ei sa se lase.
    As vrea sa exista legislatie in aceasta privinta, si persoana respectiva sa plateasca pentru asta, cu varf si indesat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.