Adopția unui animal de companie: Un angajament pe viață 🐾

15 aprilie 2024

Adopția unui animal de companie: Un angajament pe viață 🐾


Dragi iubitori de animale,
Vrem să abordăm o problemă care ne îngrijorează profund în ultima perioada. Mult prea des vedem pisici și câini fiind tratați ca obiecte de unică folosință în loc să fie membrii iubiți ai familiei.

Adopția este un act de bunătate, dar vine cu un angajament pe viață. Este trist pentru noi să vedem animale adoptate ca sunt returnate după doar câteva saptamani/luni de la adoptie, ca și cum ar fi fost simple lucruri care pot fi ușor schimbate sau aruncate.

Atunci când adoptați o pisică sau un cățel, faceți o promisiune să-i iubiți, să aveți grijă de ei și să fiți alaturi de ei pentru întreaga lor viață.

Returnarea unui animal de companie pentru că „nu il mai vrea copilul” sau pentru că „ne mutăm” sau pentru că „este prea mult de muncă” nu este doar injust pentru animal, ci perpetuează un ciclu de abandon și neglijare. De fiecare dată când un animal de companie este returnat, încrederea lor în oameni scade și le este mai greu să-și găsească o familie adoptivă.

Îndemnăm pe toți cei care iau în considerare adopția unui animal de companie să reflecteze cu atenție asupra responsabilităților care vin odată cu deținerea unui cațel sau a unei pisici înainte de a lua decizia de a adopta. Animalele de companie nu sunt soluții temporare sau achiziții impulsive – sunt tovarăși pe viață care merită iubirea și devotamentul nostru.

Dacă nu sunteți pregătiti pentru acest angajament, există multe alte modalități de a sprijini animalele în nevoie. Puteți să faceți voluntariat la adăposturi, să cazati temporar animale care așteaptă sa fie adoptate sau să donați organizațiilor care ajuta animalele strazii – care muncesc zi de zi pentru a oferi îngrijire și a găsi case iubitoare pentru animalele în nevoie.

Haideti să lucrăm împreună pentru a crea o lume în care fiecare animal este tratat cu iubire, respect și demnitatea pe care o merită.

Cu recunoștință,
Animal Life Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.