Raportul Anual 2018 – Un an de realizari

Raport Anual 2018 – Animal Life Sibiu – PDF

 

1. INTRODUCERE

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii ANIMAL LIFE este o organizaţie non-profit, fondată în 2006, ai cărei membri și voluntari împărtășesc dragostea faţă de animale și natură.

Suntem înregistrați ca și entitate non-profit cu cod fiscal 18603292, dispunem de conturi la Raiffeisen Bank Sucursala Sibiu, avem un cont de PayPal disponibil pe pagina www.animallife.ro, suntem înregistrați la Judecătoria Sibiu din anul 2006, suntem autorizați de Autoritatea Sanitar Veterinară și de asemenea în Sistemul TRACES (https://ec.europa.eu/food/animals/traces_en).

De-a lungul anilor Animal Life a devenit un sprijin de nădejde în Sibiu și împrejurimi, atât pentru animale cât și pentru oamenii cărora le pasă de soarta lor. Credem în puterea omului simplu de a face bine, credem că este nevoie ca fiecare să facă lumea mai bună în comunitatea sa.

Pentru informații despre politica asociației, știri și protejații noștri vă rugăm să urmăriți pagina www.animallife.ro sau pagina de Facebook Animal Life Sibiu

Bilanțurile contabile ale asociației sunt informații publice și pot fi consultate pe site-ul ministerului de resort.

Mai jos găsiți detalii despre (o parte) din munca noastră în 2018. Viața reală și munca reală nu se fac cu camera pornită ci cu inima deschisă (in cazul nostru de multe ori cu o mașină care să te ducă în toate colțurile uitate de lume). Dacă doriți mai multe informații despre activitatea noastră, aveți întrebări sau doriți să ne vizitați vă rugăm să ne contactați prin e-mail animallife.ro@gmail.com sau mesaj privat pe Facebook adresat Președintei Animal Life, Andreea Roseti.

Vă mulțumim pentru sprijin și vă dorim lectură plăcută!

 

 

2. 2018 ÎN CIFRE

Cifrele sunt seci, însă uneori foarte utile pentru a măsura impactul muncii noastre. Astfel, unul dintre principalele noastre obiective este castrarea (folosim acest termen deoarece “sterilizare”a fost confundat în trecut cu “deparazitare“) câinilor și a pisicilor pentru reducerea numărului animalelor fără stăpân, pentru a preveni abandonul și actele de cruzime.

Ceea ce nu se regăsește în această statistică este numărul animalelor cu stăpân tratate / operate / vaccinate / deparazitate de noi. Asociația noastră oferă aceste servicii cu ajutorul medicilor veterinari cu care colaborăm, tuturor sibienilor celor care ne solicită ajutorul din lipsa resurselor financiare.

 

Animale 2016 2017 2018
Caini Pisici Caini Pisici Caini Pisici
Preluate 250 206 237 196 252 219
Adoptate 147 153 197 157 219 160
Castrate 317 188 354 414 576 733
Decedate 20 25 17 34 35 30

 

Ceea ce nu se regăsește în această statistică este numărul animalelor cu stăpân tratate / operate / vaccinate / deparazitate de noi.

Asociația noastră oferă aceste servicii, cu ajutorul medicilor veterinari cu care colaborăm, tuturor sibienilor celor care ne solicită ajutorul din lipsă resurselor financiare.

 

Precizări importante!

 • Animal Life nu eutanasiază animale sănătoase și nu are perioadă limită de cazare a animalelor (adică niciun animal nu este eutanasiat din cauză că a depășit o anumită limită de timp până la care nu a fost adoptat).
 • Eutanasierile se fac doar la recomandările medicului veterinar.
 • Decesele din statistică reprezintă animale cu boli incurabile sau terminale unde medicul veterinar a recomandat eutanasierea, animale care au fost victimele traficului sau ale cruzimii și nu au mai putut fi salvate sau animale prea slăbite sau prea bolnave pe care tratamentele nu au reușit să le salveze.
 • Adopțiile constau în cea mai mare parte din adopții internaționale realizate prin intermediul partenerilor germani.
 • Animal Life nu trimite animale pe baza de solicitare telefonica sau online nici în țară nici în străinatate. Adopțiile locale se fac pe bază de contract de adopție cu garanția preluării înapoi a animalului.
 • În cazul adopțiilor internaționale, partenerul extern își asumă condițiile adopției precum și preluarea animalului în caz de returnare.
 • Castrările au fost realizate în cadrul campaniilor (vezi mai jos) dar și în cadrul activității curente cu ajutorul medicilor cu care colaborăm.

Animalele preluate – sunt animalele care au ajuns în grija asociației, fiind cazate fie în adăpost, fie în familii temporare, la membrii și voluntarii asociației sau în pensiuni canine.

Animalele adoptate – sunt animalele plasate în familii definitive, în România sau alte țări.

Animal Life oferă spre adopție animale preferențial în județul Sibiu pentru a putea verifica acestea beneficiază de condiții bune și pentru a putea castra animalele la vârsta potrivită.

În cazuri excepționale se acceptă adopția în alte județe (vezi Politica adoptiilor animalelor de companie).

 

Adopții / colaborări internaționale

Adopțiile internaționale joacă un rol crucial în activitatea noastră.

Organizațiile partenere nu doar asigură plasarea câinilor și a pisicilor noastre în familii potrivite, ci sprijină prin donații de hrană și bani activitatea noastră curentă:
– întreținerea adăpostului
– castrările constante
– serviciile veterinare pe care le oferim gratuit

Mai mult, adopția simbolică la distanță a animalelor asigură fondurile necesare întreținerii lor.

ASOCIAȚII PARTENERE:

Freie Tierhilfe – https://www.freietierhilfe.de/
Streunerhilfe International – http://www.streunerhilfe-international.de/
Vilshofener Hunderettung und Tiertafel https://www.hunderettung-tiertafel.eu
Ein Herz fur Fellnasen in Nothttps://www.facebook.com/Ein-Herz-f%C3%BCr-Fellnasen-in-Not-eV-550783428333548/
Anytime for Animals – https://anytime-for-animals.de/
Pfotchenhilfe mit Herz und Verstand – https://www.facebook.com/groups/473419883019883/
Friends of Homeless Dogs (Finland) – https://www.koirienystavat.com/en

Animalele sunt adoptate în afara României prin intermediul asociațiilor partenere, prin sistemul TRACES și sunt transportate cu transportatori autorizați.

 

Cazuri speciale

Nici în 2018 nu au fost puține cazurile grave, operațiile complicate și situațiile în care medicii noștri și cei de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj și-au pus literalmente mâinile în cap.
Am încercat o statistică aproximativă și iată rezultatul:

 • 3 mastectomii
 • 7 fracturi de femur
 • 6 amputări de picior
 • 3 operații la ochi
 • 2 fracturi de bazin
 • 2 fracturi de tibie
 • 3 reconstrucții de articulații
 • 3 CT–uri
 • 1 caz de osteopatie cranio-mandibulară

 

cazuri-speciale-1

 

 

3. OBIECTIV PRIORITAR: CASTRAREA ANIMALELOR DE COMPANIE CU ȘI FĂRĂ STĂPÂN

DACĂ LA ÎNCEPUT DE AN NE-AM PROPUS DOUĂ CAMPANII DE CASTRĂRI GRATUITE, REALITATEA NE-A DEPĂȘIT SPERANȚELE, ȘI AM REUȘIT TREI CAMPANII.

Anul 2018 a reprezentat un efort imens în domeniul castrărilor gratuite care se realizează atât în cadrul campaniilor cât și ca activitate curentă și aproape zilnică a asociației.

Astfel, un număr de 15 castrări de câini pe lună este finanțat de organizația Vilshofener Hunderettung und Tiertafel.

Restul animalelor castrate în afara campaniilor este finanțat de către Animal Life.

 

3.1 CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE 2018 – 30 martie – 2 aprilie 2018, Șura Mică

 • Cofinanțator: Susy Utzinger Animal Welfare Foundation
 • Locație: Sala de Sport oferită de Primăria Șura Mică
 • Echipa de medici: Green Vet Care – Dr. Vet Irina Corbu, Anca Vultur, Alexandra Raicu, Obretin Cristina, Proca Sabina Ana-Maria și Alexandra Tănăsescu

campanie-1

271 de câini și pisici castrați în 4 zile!
Căței: 78 femele, 22 masculi
Pisici: 105 femele, 66 masculi

Acesta este rezultatul muncii unor oameni care nu renunță la visul lor de a nu mai vedea animale abandonate sau chinuite!

Câini și pisici din toate colțurile județului au ajuns la Campania noastră de castrări și spre deosebire de alți ani am avut parte și de-o premieră: îngrijitori de la o stână și fermă de animale s-au interesat de evenimentul nostru și au venit cu cățelușele lor pentru a fi castrate, înțelegând importanța acestei intervenții. De asemenea, căței de la diferite firme, pisici de la diferite blocuri, toți au ajuns în Șura Mică în această perioadă.

Ne-am întâlnit și am lucrat împreună cu oameni minunați dintre care pe unii deja îi cunoșteam, iar alții ni s-au alăturat pentru prima dată.

Această campanie de castrări a fost posibilă datorită prietenilor noștri de la Susy Utzinger Animal Welfare Foundation și datorită unor “superwomen” care ne dau întotdeauna motive să le admirăm și să ne gândim la ele cu drag: Dr. Vet Irina Corbu, Anca Vultur, Alexandra Raicu, Obretin Cristina, Proca Sabina Ana-Maria și Alexandra Tănăsescu!

Vă mulțumim din suflet pentru angajamentul, responsabilitatea și modul frumos de a lucra, pe care le aduceți întotdeauna cu voi!

Locația de desfășurare ne-a fost asigurată și de această dată de către Primaria Șura Mică, iar pentru aceasta îi mulțumim dlui. Primar Valentin Ristea, care a fost ca de fiecare dată deschis în fața acestei colaborări, înțelegând efectele pozitive ale acestor acțiuni.

 

3.2 CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE 2018 – 5 – 28 iulie 2018, Șura Mică

 • Cofinanțator: Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International
 • Locație: Sala de Sport oferită de Primăria Șura Mică
 • Echipa de medici: R.A.R. Romania, Roxana-Elena Stan, Miruna Berzuc, Ela, Valeria Chivu, Ruxandra Ion, Bogdana și Andreea

campanie-2

319 animale, căței și pisici din toate colțurile județului, au fost castrate în a doua campanie de castrări Animal Life din anul 2018
Căței: 98 femele, 43 masculi
Pisici: 142 femele, 36 masculi

Am avut 4 zile la dispoziție să schimbăm destinele unor animale care ar fi sfârșit tragic și a căror suferință, de cele mai multe ori, nu poate fi pusă în cuvinte.

Am avut alături de noi oameni extraordinari! Unii pe care îi cunoșteam deja și alții pe care i-am cunoscut doar acum, dar cu care am legat prietenii și pe care îi admirăm din suflet, fie pentru că s-au hotărât spontan să rămână ca voluntari pentru a ne ajuta, fie (ca și cei doi oameni extraordinari de la Drumcat Sanctuary) au făcut nenumarate drumuri venind cu mașina încărcată de câini și pisici de la vecini, de la o stână și din diferite curți, de la zeci de kilometri distanță.

Dorim să le mulțumim în primul rând dnei. Nancy Janes și Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International pentru susținerea financiară a acestei campanii, prin preluarea costurilor operațiilor efectuate, datorită cărora am avut posibilitatea din nou de a lupta împotriva abandonului și a indiferenței!

Deasemenea mulțumim echipei de doctori și tehnicieni veterinari ai R.A.R. Romania, Roxana-Elena Stan, Miruna Berzuc, Ela, Valeria Chivu, Ruxandra Ion, Bogdana și Andreea al căror profesionalism a fost, ca întotdeauna, exemplar.

Mulțumim din nou pentru colaborarea deschisă și constantă cu Primaria Șura Mica și dlui. Primar Valentin Ristea, care ne-a asigurat și de această dată locația de desfășurare a campaniei.

Mulțumim asociațiilor noastre partenere și celor care au donat prin intermediul lor, care prin sprijinul financiar ne-au ajutat să acoperim costurile logistice ale campaniei:
– asociația Freie Tierhilfe.de
– asociația Streunerhilfe International
– asociația Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V.
– asociația Pfötchenhilfe mit Herz und Verstand (Alexandra Hoog)
– asociația Anytime for Animals e.V.
– asociația Ein Herz für Fellnasen in Not
– Rainer Muranyi
– dnei. Petra Opuhac

 

3.3. CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE 2018 – 1 – 5 septembrie 2018, Șura Mică

 • Cofinanțator: #MaratonSibiu2018, prietenii noștri de la Streunerhilfe International, Freie Tierhilfe.de, Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V., Pfötchenhilfe mit Herz und Verstand, Anytime for Animals e.V., Ein Herz für Fellnasen in Not e.V.
 • Locație: Sala de Sport oferită de Primăria Șura Mică
 • Echipa de medici: Green Vet Care – Irina Corbu, Alexandra Raicu, Anca Vultur, Proca Sabina Ana-Maria, Anda Popescu, Alexandra Ioana Ursachi, Visul Luanei – Ovidiu Roșu

campanie-3385 de animale sterilizate in 5 zile!
Căței: 136 femele, 50 masculi
Pisici: 152 femele, 50 masculi

Câtă muncă, câte emoții, câți voluntari!

Am alergat pe coclauri cu Ovidiu după câini, am completat formulare, am dăscălit stăpâni emoționați, am frecat și curățat și dezinfectat, am mângâiat și legănat pui de om și pui de animăluțe adormite, și nu în ultimul rând am râs, am plâns și ne-am îmbrățișat.
Mulțumesc este un cuvânt tare simplu dar îl spunem din inimă.

Mulțumim minunatei echipe de medici conduse de Irina Corbu: Alexandra Raicu, Anca Vultur, Proca Sabina Ana-Maria, Anda Popescu, Alexandra Ioana Ursachi.

Mulțumim medicului veterinar Ovidiu Roșu pentru dedicația sa extraordinară.

Mulțumim tuturor voluntarilor care și-au rupt din timpul lor liber sau din zilele de concediu pentru a munci cot la cot cu noi.

Această campanie a fost posibilă datorită:
– alergătorilor și susținătorilor de la #MaratonSibiu2018,
– prietenilor noștri de la Streunerhilfe International
– Freie Tierhilfe.de,
– Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V.
– Pfötchenhilfe mit Herz und Verstand
– Anytime for Animals e.V.
– Ein Herz für Fellnasen in Not e.V.

Nu în ultimul rând, mulțumim Primăriei Șura Mică și domnului Primar Valentin Ristea, care ne-a pus la dispoziție și de această dată spațiul pentru desfășurarea campaniei.

 

 

4. PISICILE COMUNITARE SI CONTROLUL ÎNMULȚIRII ACESTORA

Implicarea Animal Life în rezolvarea problemei pisicilor comunitare din Sibiu și împrejurimi s-a dezvoltat an de an. Problema pisicilor fără stăpân devine emergentă în Sibiu, însă rămâne un aspect căruia autoritățile publice i-au acordat atenție diminuată.

pisi-com

Animal Life s-a concentrat în anul 2018 pe organizarea de acțiuni de capturare a pisicilor fără stăpân din cartierele Sibiului în vederea sterilizării, tratării, integrării și preluării lor, sau, după caz, a relocarii celor sălbatice în mediul lor, în urma sterilizării și recuperării acestora.

Această activitate s-a desfășurat în mod recurent pe tot parcursul anului, nu doar în cadrul campaniilor de sterilizări gratuite și a cuprins o serie de pași:

pisi-com2

1. Identificarea zonelor unde populația de pisici comunitare s-a extins îngrijorător
2. O primă evaluare la fața locului a stării de sănătate a pisicilor și a comportamentului lor
3. Organizarea logistică propriu zisă (cuști de transport, capcane, un spațiu pentru îngrijiri post operatorii)
4. Acțiunea de capturare propriu-zisă
5. Sterilizarea și evaluarea fiecărei pisici în parte
6. Îngrijirea post operatorie a pisicilor
7. Etapa de socializare, evaluare a pisicilor capturate
8. Returnarea în teritoriu sau relocarea pisicilor neadaptabile cu oamenii, în urma recuperării lor

Acest proces s-a desfășurat asemănător și în cazul sterilizării pisicilor din localitățile aflate în proximitatea orașului Sibiu.

Zonele avute în vedere în anul 2018, unde Animal Life a desfășurat acțiuni de capturare a pisicilor au fost:

În Sibiu
1. Zona Penny Market XXL din cartierul Vasile Aaron, reper strada Șteflești și grădinile din continuarea străzii
2. Zona extinsă Cedonia, unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
3. Zona Nicolae Iorga
4. Zona Aleea Frații Buzești
5. Zona Terezian, Rusciorului, Aleea Petuniei, Lidl, unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
6. Zona extinsă Valea Aurie, inclusiv pădurea și zona de vale
7. Zona fostului Interex, blocurile de pe Aleea Seviș și împrejurimi, unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
8. Zona Cireșica unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
9. Muzeul Civilizației Populare Astra Sibiu
10. Zona Broscărie

În proximitatea orașului
1. Cisnădie, diferite acțiuni de capturare sau pisici fără stăpân din curțile oamenilor, preluate în vederea sterilizării
2. Slimnic, pisici fără stăpân preluate din curțile oamenilor în vederea sterilizării
3. Șura Mică, pisici fără stăpân preluate din curțile oamenilor în vederea sterilizării

pisi-com3Sterilizarea și monitorizarea constantă a populației de pisici fără stăpân au dus și vor duce și în viitor la prevenirea mai multor situații neplăcute sau probleme comunitare cum ar fi:
– Transmiterea a pese 100 de tipuri de boli zoonoze (transmisibile de la animal la om), purici, păduchi, căpușe
– Contaminarea mediului prin excremente în zonele urbane populate
– Contaminare olfactivă (fecală și urinară) precum și auditivă
– Impact negativ asupra faunei locale
– Înmulțirea necontrolată
– Impact negativ asupra bunăstării speciei feline: șanse mici de supraviețuire, accidente rutiere, malnutriție, acte de cruzime săvârșite asupra lor.

Acțiunile noastre în această direcție vor continua, aceasta fiind, după cum am arătat în ultimii ani, un efort sustenabil cu rezultate vizibile pe termen lung.

Consecinta nesterilizarii – Preluarea puilor nedoriti

Ca rezultat al nesterilizării, odată cu venirea primăverii încep și cuiburile de pui abandonați. Anul 2018 a fost un an extrem de greu din acest punct de vedere. Și solicitările, și energia pe care am investit-o în aceste cazuri au fost pe măsură. Am depus un efort semnificativ pentru a prelua cat mai mulți pui abandonați chiar din primele lor ore de viață. Mulți dintre ei au supraviețuit și sunt acum la casele lor, însă cei mai slabi au pierdut lupta.

pisi-com4

 

Colonia Cisnadie

În anul 2018 Animal Life s-a implicat în preluarea, sterilizarea și tratarea unei familii de peste 25 de pisici care trăiau în incinta unei încăperi de 5 metri pătrați. Toate pisicile adulte au fost sterilizate și s-au depus eforturi pentru socializarea și integrarea lor. O mare parte dintre pui au ajuns la familii adoptive, însă cei mai mici dintre ei nu au supraviețuit. Hathi, un motănel în vârstă de șapte ani, puternic afectat de mediul în care a trait a fost ultimul adoptat în luna februarie a anului 2019.

pisi-com5

 

Finaluri fericite

pisi-com6Pisicuța pe nume Dulce, căreia i-a fost ars boticul a ajuns la familia ei adoptivă, alături de un motănel fără ochi, adoptat și el dintre pisicile Animal Life.

 

pisi-com7Joline (acum Lizuca), seniora noastră în vârstă de peste zece ani, după mult efort și multe încercări de a o ajuta să treacă peste abandonul suferit, a avut norocul să-și ducă bătrânețile într-o minunată familie adoptivă.

 

 

5. ADĂPOSTUL ANIMAL LIFE

ADĂPOSTUL ANIMAL LIFE FUNCȚIONEAZĂ!

După ani grei de maratoane și strângeri de fonduri (la propriu și la figurat), de șantier, praf, griji că nu vom putea plăti constructorii, că nu vom termina… am reușit.

CU SPAȚII INTERIOARE ȘI EXTERIOARE, CU CARANTINĂ, SALĂ DE PRIMIRE, MAȘINI DE SPĂLAT, PUȚ DE APĂ CARE A COSTAT O AVERE, PĂTUȚURI DE CĂȚEI, PERNE ȘI JUCĂRII, CU UN CABINET CARE ÎNCĂ MAI TREBUIE AMENAJAT, FUNCȚIONEAZĂ ȘI SALVEAZĂ VIEȚI ÎN FIECARE ZI.

Fiecare secundă de efort a meritat.

*Adăpostul poate fi vizitat cu rugămintea să vă anunțați intenția cu o zi înainte, prin mesaj privat pe contul de Facebook al asociației, pentru a beneficia de un “ghid” și a nu perturba activitatea curentă a colegilor de la adăpost.

adapost-1 adapost-2 adapost-3 adapost-4 adapost-5 adapost-6

 

6. PROIECTE

Și în acest an am depus pe Agenda Comunității 2018 două proiecte, care au fost aprobate spre cofinanțare:

 

Oraselul Animalelor

Planificat a se desfășura pe același model ca și în 2017. Din păcate în urma unor restricții din partea Primăriei Sibiu am decis să renunțăm la realizarea acestuia.

Restricțiile au însemnat obligația de a închide animalele în țarcuri pe ciment și interdicția de a desfășura evenimentul pe iarbă chiar dacă am ales o zonă mai îndepărtată a parcului și am arătat cu fiecare ocazie și cu desfășurarea fiecărei activități că suntem responsabili pentru curățenie impecabilă.

 

Scolarii, protectorii naturii

Continuarea, pentru clasele I, a proiectelor din anii precedenți „Piticii de azi, voinicii de mâine 2016”, „Școlarii de azi, voinicii de mâine 2017”.

Noutatea în acest an este organizarea cursurilor și pentru cadre didactice, cursuri susținute de viceprepreședinta Animal Life Anamaria Benedek Sârbu, de la Facultatea de Ecologie Sibiu.

Școlarii s-au bucurat și în acest an de prezența Ralucăi Filip, cea care a realizat orele cu copiii și în cadrul celorlalte proiecte.

proiect-1

proiect-2
În continuare materialele realizate în cadrul proiectului pot fi descărcate aici:
https://animallife.ro/AnimalLife-manualdemediu.pdf

https://animallife.ro/wp-content/uploads/2018/01/Indrumar-pentru-educatia-ecologica-in-clasa-0-final.pdf

 

Proiect de practica si mentorat initiat de Keep Calling

În anul universitar 2018-2019, compania KeepCalling a continut parteneriatul cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, de această data incluzând câteva ONG-uri din Sibiu: Crucea Roșie Sibiu, We Help, ALEG și Animal Life – în programul de practică al studenților.

Președinta Animal Life a susținut o prezentare despre marketigul în domeniul asociațiilor non-profit la universitate, organizând sub egida și cu ajutorul KeepCalling mai multe întâlniri cu studenții în cadrul cărora s-au realizat diferite material de promovare a campaniilor asociației, logo-uri și designuri, un eveniment de promovare a maratonului și un filmuleț care poate fi văzut aici:

 

Maratonul International Sibiu

A 6 A ediție a Maratonului Internațional Sibiu reprezintă pentru noi și al șaselea an de participare, în care proiectul nostru a intrat în lista scurtă de 20 de proiecte care ajută comunitatea sibiană.

proiect-3

Ca și anul trecut, am ales să ne canalizăm eforturile pentru o nouă campanie de castrări gratuite, iar rezultatele au fost foarte bune:

✓ 38.219 LEI COLECTAȚI DINTR-UN OBIECTIV DE 41.960
✓ 170 DE ALERGĂTORI DE TOATE VÂRSTELE ȘI LA TOATE PROBELE, SUSȚINUȚI DE
✓ 430 DE SUSȚINĂTORI

Cu această sumă a fost realizată cea de a treia campanie de castrări gratuite din 2018!

Atmosfera, oamenii, sunt greu de descris în cuvinte!

Acesta este unul dintre cele mai frumoase evenimente anuale ale orașului!

Ca de obicei, echipa Animal Life a alergat alături de mulți alți susținători și în acest an, si ca de obicei Maria Cismaru, colega noastră a fost între cei mai buni fundraiseri!

maraton-1maraton-3maraton-2maraton-4maraton-5

7. TRAININGURI / SPECIALIZĂRI

CURS DE TEHNICIAN VETERINAR

training-1Din păcate în 2018 nu am reușit să participăm la ICAWC datorită costurilor mari implicate de transport și cazare.

În schimb, 4 dintre cei mai dedicați membrii ai echipei Animal Life s-au “specializat” în ceea ce fac ei cu cel mai mare drag: oferirea de ajutor animalelor.

Astfel, Georgiana, Cristina, Mihai și Robert au absolvit Cursul de Tehnician Veterinar organizat de Info Center Group în Sibiu.

Acesta este un curs de calificare nivelul 3, realizat în 1080 ore, respectiv 360 ore de teorie și 720 ore de practică. Știm cu siguranță că își folosesc cunoștințele în fiecare zi în munca pentru Animal Life și le mulțumim!

 

CURSUL SAFE ANIMAL RESCUE coordonat de dr. OVIDIU ROȘU

Cursul de salvare a animalelor mari desfășurat de dr. Ovidiu Roșu a fost o ocazie extraordinară de a învăța practic cum să ajutăm animale fără să ne riscăm viața. Cursul a avut o parte teoretică – o prezentare cu filme, imagini, etc – și una practică, la Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj.

Școală și distracție, pentru membrele Animal Life!

training-2training-3training-4training-5

 

 

8. EVENIMENTE PENTRU STRÂNGEREA DE FONDURI

Fondurile necesare activităților noastre provin din:
Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit de către persoanele fizice cu venituri din salarii
Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit de către persoanele juridice cu venituri din salarii (pe baza contractelor de sponsorizare)
Donații în bani de la persoane fizice
Donații / sponsorizări de la organizații din străinătate
Cofinanțări din partea Primăriei Sibiu EXCLUSIV pentru proiectele aprobate pe Agenda Comunității (decontate pe bază de decont)
Donații în urnele asociației
– Participarea / organizarea de diverse evenimente de strângere de fonduri
Adopția simbolică la distanță a unui animal prin care părintele adoptiv donează o anumită sumă lunar și primește în schimb materiale despre protejatul său.

La ajutorul în bani se adaugă și donațiile în hrană pentru animale, materiale auxiliare (pături, boluri, lese, etc) sau orice alte donații de materiale (spre exemplu materiale de construcții, dezinfectant, etc).

Anul acesta am realizat o dată în plus că Unde-s mulți puterea crește, așa că ne-am luat prietenii de la Crucea Roșie, Diakoniewerk, Tonal, Asociația Femeilor din Sibiu și Fundația Polisano și am organizat câteva bazaruri și târguri.

Am întâlnit oameni simpatici, am vândut diverse obiecte primite sau confecționate manual special pentru noi și ne-am convins o dată în plus că în Sibiu există o comunitate mare de oameni de bine.

 

evenimente-1

Și în acest an Hornbach a fost un partener de nădejde pentru campania noastră de colectare a hranei

evenimente-2

 

 

9. ANIMAL LIFE ÎN PUBLICAȚII ȘI PRESĂ

Cazuri dramatice, inițiative locale, proiecte de educație și campanii de castrări – unele au ajuns în presa locală, care ne-a ajutat în multe rânduri să găsim ajutor în comunitatea sibiană.

Salvarea animalelor și preocuparea pentru mediu au devenit teme de discuție în comunitate în ultimul an și asta și datorită implicării asociației noastre în viața orașului / județului nostru.

RECUNOAȘTEREA LOCULUI PE CARE ASOCIAȚIA ÎL ARE ÎN MIJLOCUL ACESTEI COMUNITĂȚI A FOST REALIZATĂ ȘI PRIN INCLUDEREA PREȘEDINTEI ANIMAL LIFE, ANDREEA ROSETI ÎN CARTEA „50 DE FEMEI DE SUCCESS”, ALĂTURI DE ANTREPRENOARE, DOAMNE IMPLICATE ÎN POLITICĂ ȘI ADMINISTRAȚIE, SPORTIVE ȘI (CEVA CE NE BUCURĂ FOARTE MULT) ACTIVISTE PENTRU DREPTURILE OMULUI ȘI SOCIETATE CIVILĂ.

presa-1

http://www.mesageruldesibiu.ro/animal-life-adapostul-din-dealul-gusteritei-se-va-deschide-pana-la-sfarsitul-lunii/

http://www.turnulsfatului.ro/2018/09/20/raspunsul-tursib-la-solicitarea-animal-life-nu-avem-tarif-pentru-transportul-animalelor-de-companie/

http://www.stiridesibiu.ro/?p=61800

http://www.turnulsfatului.ro/2018/08/21/o-noua-campanie-de-castrari-gratuite-animal-life-cauta-voluntari/

https://slightnorth.com/volunteer-in-sibiu/

http://www.turnulsfatului.ro/2018/05/04/colecta-de-hrana-pentru-animalutele-animal-life/

http://www.turnulsfatului.ro/2018/05/28/catelusa-aruncata-dintr-o-masina-si-salvata-de-animal-life-se-recupereaza-video/

http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/04/animal-life-educa-micutii-din-clasele-primare

https://www.zilesinopti.ro/articole/22565/interviu-cu-raluca-filip

 

 

10. “NOI IUBIM TOATE ANIMALELE”

Și în acest an, animale de toate soiurile ne-au călcat pragul, unele au rămas, altele au fost eliberate înapoi în natură.

Dorina, iapa noastră răscumpărată, își petrece bătrânețea liniștită, fără bice, fără pluguri, cu hrană la discreție și o gașcă de măgăruși prietenoși.

Măgărușul Muru este ultimul venit în trupă, după o vreme de hălăduit singur pe coclauri și un ochi pierdut.

iubim-2iubim-1iubim-3iubim-4

 

 

11.PLANURI VS REALIZĂRI 2018

La început de 2018 ne propuneam următoarele:

1. Organizarea funcționării optime a adăpostului cu angajarea unui responsabil
Realizat: avem plăcerea de a-l avea coleg pe Robert, care gestionează cu success adăpostul nostru

2. Asigurarea hranei pentru animalele din adăpost în proporție de minim 50% din donații directe de hrană
Nerealizat: procentul este mai mic decât 50% dar suntem pe drumul cel bun datorită ajutorului partenerilor germani

3. Lansarea unui program de voluntariat local și internațional
Nerealizat: numărul voluntarilor s-a mărit însă nu am reușit un program coerent încă

4. Obținerea de cofinanțări pentru ambele proiecte din 2017
Realizat: ambele proiecte au fost acceptate însă am decis să renunțăm la Orășelul Animalelor

5. Realizarea a cel puțin o campanie masivă de castrări
Super realizat: 3 campanii în 2018

6. Realizarea unei mai bune organizări în activitatea zilnică a asociației care să permită creșterea numărului de castrări în afara campaniei
Realizat: numărul de castrări a crescut, în special în ceea ce privește castrarea pisicilor

7. Organizarea unei locații optime pentru departamentul de pisici și poate cel mai important obiectiv pentru 2018
Nerealizat: nu am găsit o variantă viabilă

8. Păstrarea și mărirea familiei Animal Life prin deschidere, respect și bunătate
Realizat sperăm noi 🙂

 

 

12. PLANURI 2019

1. Realizarea a 3 campanii de castrări dedicate în special satelor din județ

2. Deschiderea unul Charity Shop împreună cu mai multe organizații

3. Program coerent de voluntariat

4. Acoperirea hranei din donații în procent de 50%

5. Deschiderea unui cimitir de animale

6. Realizarea de propuneri legislative la nivel local

7. Diversificarea activităților asociației: ecologizări, colaborări cu organizații de conservare

 

 

13. CUVÂNT DE ÎNCHEIERE

2018 a fost un an greu nu numai pentru Animal Life, ci și pentru multe alte organizații, plin de turbulențe de toate felurile.

A fost anul în care am spus Adio bunicii noastre adoptate Tante Hilde, anul în care am pierdut animale dragi și aproape ne-am pierdut pe noi într-un ritm de muncă nebun care ne-a stors de puteri.

Am înțeles însă că orice creștere nu este ușoară, nici măcar atunci când un grup de prieteni se transformă într-o organizație cu angajați, raportări și responsabilități tot mai mari.

Tot ce ne dorim nouă, dar și prietenilor noștri pentru 2019 este să rămânem buni și să facem în continuare ceea ce iubim.

Vă mulțumim pentru susținere!