Annual Report 2019 – A year of accomplishments

 


CUVÂNT ÎNAINTE

andreea-roseti-interviuA trecut și 2019, și iată-ne din nou încercând să contorizăm munca noastră, să punem într-un document ușor de citit.

Un an de muncă, nopți nedormite, bucurii imense, succese medicale, plânsete și frustrări, curaj și prietenie, adică tot amalgamul care se cheamă Animal Life.

Acum mai mult ca oricând mi-aș dori să îi puteți cunoaște pe fiecare dintre eroii acestei mici lumi a noastre, pe cei care își petrec fiecare zi din viața lor cu inima și cu gândul la animalele care au nevoie de noi. Este o mândrie să îi am ca și colegi, și tot ce vă pot dori dvs celor care citiți acest raport este să aveți norocul de asemenea oameni în viața voastră.

Să avem un an bun!
Andreea Roseti,
Presedinte


1. INTRODUCERE

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii ANIMAL life este o organizaţie non-profit, fondată în 2006, ai cărei membri și voluntari împărtășesc dragostea faţă de animale și natură.

Suntem înregistrați ca entitate non-profit cu cod fiscal 18603292, dispunem de conturi la Raiffeisen Bank Sucursala Sibiu, avem un cont de PayPal disponibil pe pagina www.animallife.ro. Suntem înregistrați la Judecătoria Sibiu din anul 2006, autorizați de Autoritatea Sanitar Veterinară și în Sistemul TRACES.

De-a lungul anilor, Animal Life a devenit un sprijin de nădejde în Sibiu și împrejurimi, atât pentru animale cât și pentru oamenii cărora le pasă de soarta lor.

Credem în puterea omului simplu de a face bine, credem că este nevoie ca fiecare să facă lumea mai bună în comunitatea sa.

Pentru informații despre politica asociației, știri și protejații noștri vă rugăm să urmăriți www.animallife.ro sau Facebook Animal Life Sibiu.

Bilanțurile contabile ale asociației sunt informații publice și pot fi consultate pe site-ul ministerului de resort.

Mai jos găsiți detalii despre (o parte) din munca noastră în 2019.
Viața reală și munca reală nu se fac cu camera pornită ci cu inima deschisă (în cazul nostru de multe ori cu o mașină care să te ducă în toate colțurile uitate de lume).

Dacă doriți mai multe informații despre activitatea noastră, aveți întrebări sau doriți să ne vizitați vă rugăm să ne contactați prin e-mail animallife.ro@gmail.com sau mesaj privat pe Facebook adresat Președintei Animal Life, Andreea Roseti.

Vă mulțumim pentru sprijin și vă dorim lectură plăcută!


2. STATISTICA 2019

Impactul unei organizații pentru protecția animalelor este greu de măsurat în cifre, iată însă câteva informații statistice care ne ajută să observăm dezvoltarea activităților noastre.

Animale 2016 2017 2018 2019
Caini Pisici Caini Pisici Caini Pisici Caini Pisici
Preluate 250 206 237 196 252 219 365 195
Adoptate 147 153 197 157 219 160 337 165
Castrate 317 188 354 414 576 733 607 612
Decedate 20 25 17 34 35 30 30 35

Total animale preluate 2019: 569 (365 câini, 195 pisici, 6 măgari, 2 cai și 1 capră)
Total animale adoptate 2019: 502
Total animale sterilizate 2019: 1219

Ceea ce nu se regăsește în această statistică este numărul animalelor cu stăpân tratate / operate / vaccinate / deparazitate de noi, precum și intervențiile de urgența, intervențiile chirugicale, radiografiile sau eutanasierile achitate de Animal Life pentru animale cu stăpân.

Asociația noastră oferă aceste servicii, cu ajutorul medicilor veterinari cu care colaborăm, tuturor sibienilor celor care ne solicită ajutorul din lipsă resurselor financiare.

Precizări importante!

  • Animal Life nu eutanasiază animale sănătoase și nu are perioadă limită de cazare a animalelor (adică niciun animal nu este eutanasiat din cauză că a depășit o anumită limită de timp până la care nu a fost adoptat). Eutanasierile se fac doar la recomandările medicului veterinar.
  • Decesele din statistică reprezintă animale cu boli incurabile sau terminale unde medicul veterinar a recomandat eutanasierea, animale care au fost victimele traficului sau ale cruzimii și nu au mai putut fi salvate sau animale prea slăbite sau prea bolnave pe care tratamentele nu au reușit să le salveze.
  • Adopțiile constau în cea mai mare parte din adopții internaționale realizate prin intermediul partenerilor germani.
  • Animal Life nu trimite animale pe baza de solicitare telefonica sau online nici în țară nici în străinatate. Adopțiile locale se fac pe bază de contract de adopție cu garanția preluării înapoi a animalului. În cazul adopțiilor internaționale, partenerul extern își asumă condițiile adopției precum și preluarea animalului în caz de returnare.
  • Sterilizările animalelor au fost realizate în cadrul campaniilor (vezi mai jos) dar și în cadrul activității curente cu ajutorul medicilor cu care colaborăm, pe tot parcursul anului.
  • Animalele preluate – sunt animalele care au ajuns în grija asociației, fiind cazate, fie în adăpost, fie în familii temporare, la membrii și voluntarii asociației sau în pensiuni canine.
  • Animalele adoptate – sunt animalele plasate în familii definitive, în România sau alte țări.
  • Animal Life oferă spre adopție animale preferențial în județul Sibiu pentru a putea verifica ca acestea beneficiază de condiții bune și pentru a putea castra animalele la vârsta potrivită. În cazuri excepționale se acceptă adopția în alte județe (vezi politica asociației pe site).

Adopții / PARTENERIATE internaționale

Adopțiile internaționale joacă un rol crucial în activitatea noastră.

Oricine activează în domeniul animalelor de companie în România este conștient de faptul că oferta depășește cererea – asta ca să ne exprimăm în termini economici: numărul animalelor de companie care au nevoie de o familie este cu mult mai mare decât cel al doritorilor. Acest fapt ne-a făcut să căutăm ajutor în afara țării, prin colaborarea cu organizații partenere din Germania. Mai mult decât atât, prin intermediul acestora suntem prezenți în presa locală germană cu secțiuni speciale dedicate animalelor în căutare de familii, precum și în emisiunea Tiere suchen ein zu Hause de pe WDR. (https://www1.wdr.de/fernsehen/tiere-suchen-ein-zuhause/index.html)

Organizațiile partenere nu doar asigură plasarea câinilor și a pisicilor noastre în familii potrivite, ci sprijină prin donații de hrană și bani activitatea noastră curentă:
– întreținerea adăpostului de câini și a adapostului de pisici
– castrările constante
– serviciile veterinare pe care le oferim gratuit

Mai mult, adopția simbolică la distanță a animalelor asigură fondurile necesare întreținerii lor.

Asociații partenere:

Animalele sunt adoptate în afara României prin intermediul asociațiilor partenere, prin sistemul TRACES și sunt transportate cu transportatori autorizați. Familiile adoptatoare intră automat într-un program de verificare și monitorizare prin intermediul organizațiilor germane și a autorităților sanitar-veterinare locale.

Cazuri speciale

Da, toți protejații noștri sunt speciali, însă din punctul de vedere al tratamentelor au fost situații în care am avut nevoie de toată priceperea medicilor din Sibiu dar și din Cluj. Am avut:

  • mastectomii,
  • amputări de membre,
  • chimioterapii pentru tumori sticker,
  • multe multe fracturi,
  • demodecii severe,
  • infecții de toate soiurile,
  • emaciați și abuzați

Nu numai fizic au nevoie de ajutor animalele ajunse în grija noastră.
Fiecare vine cu răni invizibile, iar dacă de prima parte se ocupă medicul veterinar, de rănile invizibile ne ocupăm noi.

 

cristina-niculescu

“Intotdeauna cand vorbesc despre munca cu animalele, vorbesc in primul rand despre empatie, ca fiind un cuvant ajuns tot mai des pe buzele oamenilor in ultimii ani, insa de (cele mai) multe ori neinteles ca si proces emotional. A ajuta si a-i fi alaturi unui animal, inseamna in primul rand a-l recunoaste si valida ca fiinta simtitoare, care este capabila de emotii si trairi. Sa ajuti sau sa ingrijesti un animal nu inseamna doar sa-l cocolosesti si sa-l hranesti. Inseamna sa-i privesti mimica, sa-i privesti miscarile, postura corporala, reactiile mai mult sau mai putin evidente, sa-i intelegi frustrarea, sa-i recunosti durerea atunci cand el n-o arata si, poate cel mai important, sa-i studiezi privirea, pentru ca mai apoi sa poti vedea si simti lumea prin ochii si emotiile lui. Cultivarea unei doze corecte de empatie va conduce intotdeauna la ceea ce numim a trai o viata etica, care la randul ei inseamna cultivarea tolerantei si armoniei in interactiunea noastra cu lumea non-umana.”

spune Cristina Niculescu,
membra Animal Life din 2013


3. OBIECTIV PRIORITAR: STERILIZAREA ANIMALELOR DE COMPANIE CU ȘI FĂRĂ STĂPÂN – SINGURA SOLUȚIE UMANĂ PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘI A CRUZIMII

Numărul total al animalelor sterilizate în 2019 a fost de 1219 animale de companie (câini și pisici). Cea mai mare parte a eforturilor noastre se concentrează în acest domeniu:

Aproape că nu este zi a săptămânii în care într-unul din cabinetele veterinare ale orașului să nu aibă loc o operație de sterilizare finanțată sau măcar co-finanțată de Animal Life.

Mai mult, campaniile au devenit o obișnuință în sezonul cald și am început să primim invitații din partea autorităților locale din județ care își doresc să beneficieze de acestea.

Astfel, un număr de 15 castrări de câini pe lună este finanțat de organizația Vilshofener Hunderettung und Tiertafel. Restul animalelor castrate în afara campaniilor este finanțat de către Animal Life.

georgiana-pop

“O campanie de castrari inseamna stres si cam 15 -16 ore de munca in fiecare zi. Dar merita si o fac cu mare drag pentru ca majoritatea animalelor in România nu sunt iubite si am invatat din experienta ca daca vreau să ajut, trebuie să ma implic pentru a steriliza cat mai multe animale”

spune Georgiana Pop,
membra Animal Life din 2006

In absolut toate campaniile, o parte semnificativă a costurilor (consumabile medicale, dezinfectanți, carburant, masa voluntarilor sau a medicilor, cazare echipei etc) au fost acoperit de organizațiile noastre partenere: Streunerhilfe International, Freie Tierhilfe.de, Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V., Pfötchenhilfe mit Herz und Verstand, Anytime for Animals e.V., Ein Herz für Fellnasen in Not e.V.

1. CAMPANIE DE CASTRĂRI CÂINI SĂLBATICI

9 – 10 aprilie 2019 Gușterița, Daia, Șelimbăr

  • Finanțator: Animal Life Sibiu
  • Locație pentru intervenții: cabinetul veterinar Red Vets Sibiu
  • Echipa de medici: Red Vets – medic Ela Bogdan și Visul Luanei – medic Ovidiu Roșu

camp-1

Câinii sălbăticiți, cei care nu pot fi prinși nici măcar de hingheri creează adesea probleme atât pentru oameni cât și pentru animalele sălbatice, și adaugă noi și noi animale fără stăpân la periferiile localităților. Pentru mai puțină suferință, pentru o comunitate mai sigură, ne-am propus să intervenim cu pușca cu tranchilizat și capcane de cite ori resursele ne-o permit.

2. CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE

24 – 26 mai 2019, Șura Mică

  • Cofinanțator: Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International
  • Locație pentru intervenții chirurgicale: Sala de Sport oferită de Primăria Șura Mică
  • Echipa de medici: R.A.R. Romania si medic Catalin Cherejdi-Sky Vet Sibiu

camp-2-1190 de animale castrate de-a lungul a trei zile de campanie.

Romania Animal Rescue (RAR) este una dintre cele mai profesioniste organizatii din Romania, si primul nostru colaborator care ne-a aratat in 2008 cum se face o campanie de castrari.

3. CAMPANIE DE CASTRĂRI CÂINI SĂLBATICI

9 – 10 Iulie 2019 Rusciori

  • Cofinanțator: Animal Life prin #MaratonSibiu2019
  • Locație pentru intervenții chirurgicale: Cabinet veterinar Red Vets SIBIU
  • Echipa de medici: Red Vets – medic Ela Bogdan, Visul Luanei – medic Ovidiu Roșu

39 de cățele și 1 mascul din zona Rusciori nu vor mai aduce pe lume pui nedoriți.

Am intervenit din nou cu pușcă cu tranchilizant, transportoare și voluntari dedicați.
Pe lângă priceperea necesară folosirii unei puști cu tranchilizant, a cunoștintelor medicale, adesea este nevoie de o porție imensă de răbdare și diplomație în relațiile cu comunitățile în care intervenim.
Fără curajul Adinei și a lui Ovidiu și tehnicile de negociere ale Cristinei si Georgianei nu am putea face atât de multe în comunitățile rurale.

camp-3

4. CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE CU CLINICA MOBILĂ

23 – 24 August 2019, Rusciori

  • Cofinanțator: Animal Life prin #MaratonSibiu2019
  • Locație pentru intervenții chirurgicale: clinică mobilă Red Vets amplasată în Rusciori
  • Echipa de medici: Red Vets, dr. Ela Bogdan

camp-484 animale castrate,

2 cockeri gasiti pe Drumul Hotilor si o catelusa salbaticuta cu o imensa tumora Sticker, cei trei din urma ramanand in grija noastra.

In rest, toate bune, echipa de medici super profi: Ela Bogdan, Cosmin si Virginia, la fel ca si celelalte “echipe”: Echipa Animal Life si Primaria Sura Mica.

camp-3-2

5. CAMPANIE DE CASTRĂRI GRATUITE

5 – 8 Septembrie 2019, Șura Mică

  • Cofinanțator: Animal Life prin #MaratonSibiu2019
  • Locație pentru intervenții chirurgicale: Șura Mică (sala de sport)
  • Echipa de medici: Green Vet Care condusă de medic Irina Corbu, Visul Luanei – dr. Ovidiu Roșu

camp-5-1
Rar am avut un weekend atat de plin de emotii, cu prieteni dragi, cu animale ajutate, dar si cu peripetii: am avut accident cu clinica mobila, alergat pe coclauri cum ne place nouă, dar și cele mai bune echipe de medici și voluntari pe care și Ie poate dori cineva.

290 de animale au fost castrate, unele cu stăpân, altele sălbăticite și capturate din nou cu pușca cu tranchilizant sau capcană.

Impresiile medicilor despre aceasta campanie: https://animallife.ro/stiri-2/experienta-medicilor-la-campania-de-sterilizari-din-septembrie-2019

camp-5-2

6. CAMPANIE DE de capturare și sterilizare pisici din colonii

camp-6

Implicarea Animal Life în rezolvarea problemei pisicilor comunitare din Sibiu și împrejurimi s-a dezvoltat an de an.

Și în anul 2019 ne-am concentrat pe organizarea de acțiuni de capturare a pisicilor fără stăpân din cartierele Sibiului în vederea sterilizării, tratării, integrării și preluării unei părți dintre acestea, precum și a redării celor neobișnuite cu oamenii în teritoriu, odată sterilizate și recuperate.
Această activitate s-a desfășurat în mod recurent, pe tot parcursul anului și s-a finalizat cu un număr de 257 de pisici sterilizate, dintre care 229 de femele și 28 de masculi.

Pregătirea acțiunilor de capturare din teritoriu presupune respectarea unei serii de pași:
1. Identificarea zonelor unde populația de pisici comunitare s-a extins ingrijorător
2. O primă evaluare la fața locului a stării de sanatate a pisicilor și a comportamentului lor
3. Organizarea logistică propriu zisă (cuști de transport, capcane, un spațiu pentru îngrijiri post operatorii)
4. Acțiunea de capturare propriu zisă
5. Sterilizarea și evaluarea fiecărei pisici în parte
6. Îngrijirea post operatorie a pisicilor
7. Returnarea în teritoriu sau relocarea pisicilor neadaptabile cu oamenii, în urma recuperării lor.Acest proces s-a desfășurat asemănător și în cazul sterilizării pisicilor din localitățile aflate în proximitatea orașului Sibiu. Zonele avute în vedere în anul 2019, unde Animal Life a desfășurat acțiuni de capturare a pisicilor au fost:

În Sibiu:

  • Zona extinsă Cedonia unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
  • Zona Dimitrie Anghel
  • Zona Aleea Frații Buzești – Calea Cisnădiei unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
  • Zona Terezian, Rusciorului, Aleea Petuniei, Lidl, unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
  • Zona extinsă Valea Aurie cu străzile: Ion Sion, Iazului, Sibiel, zona Cabana Valea Aurie
  • Zona Vasile Aaron, strada Șteflești
  • Zona Turnișor, Aleea Iasomiei unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare
  • Zona Rahovei – piața și blocurile turn de langa Carrefour market
  • Zona Regele Ferdinand
  • Zona Broscărie unde desfășurăm în continuare acțiuni de capturare.

În proximitatea orașului:

  • Cisnădie, diferite acțiuni de capturare a pisicilor cu și fără stăpân din curțile oamenilor, în vederea sterilizării
  • Șura Mică, pisici fără stăpân preluate din curțile oamenilor în vederea sterilizării

Acțiunile noastre în această direcție vor continua, aceasta fiind un efort sustenabil cu rezultate vizibile pe termen lung.


4. ADĂPOSTUL de căței ANIMAL LIFE

Adapostul de caței Animal Life funcționează în continuare la capacitate maximă.

Activitatea zilnică: curățenia, hrănirea, tratamentele, vizitele la veterinar, programările la operații, plimbarea și alintarea cățeilor este realizată de un angajat și susținută de voluntari, mai ales in week-enduri, dar nu numai.

*Adăpostul poate fi vizitat cu rugămintea să vă anunțați intenția cu o zi înainte, prin mesaj privat pe contul de Facebook al asociației, pentru a beneficia de un “ghid” și a nu perturba activitatea curentă a colegilor de la adăpost.

Am primit cu drag vizite ale copiilor de toate varstele, bineințeles însotțiți de cadre didactice.

Am avut parte și de surprize placute, cum a fost vizita de Moș Craciun a copiilor de la Liceul Onisifor Ghibu.

Iată o mică parte din cățeii care au locuit în adapostul nostru:

ad-9-2019

Pentru ca iubim animalele în egală măsură cu natura, în 2019 am demarat o noua acțiune, ieșirile in drumeții cu locatarii adapostului, cațeii. Drumețiile în jurul Sibiului sunt ghidate de colegul nostru Cosmin și sunt o reală bucurie atat pentru caței cât și pentru cei care îi însoțesc.

ad-10-2019


5. Pisicile în ANIMAL LIFE

Anul acesta am reușit amenajarea unui adăpost de pisici.
Asa cum ne place nouă să îi spunem “Salonul de pisici” este un spațiu amenajat special pentru nevoile pisicilor, cu zonă de carantină și zonă pentru pisici sănătoase, unde pot socializa, având chiar acces afară, în siguranță. Activitatea curenta este asigurartă atât de către un angajat cât și de voluntari, în baza unui program bine stabilit, astfel încăt pisicuțele noastre să fie îngrijite cât mai bine cu putință.

Activitatea “pisicarilor” se bazează în cea mai mare parte pe voluntariat și de asemenea pe familii temporare, nevoile pisicilor fiind diferite de cele ale câinilor, fapt ce l-am învățat de-a lungul timpului.

larisa-rosianIată ce spune Larisa:
“Imi amintesc de primul meu foster, un motan batran la care trebuia sa merg zilnic. Statea izolat, pentru ca era foarte bolnav. Recuperarea lui a durat sase luni. Atunci am inteles cu adevarat cat de multa responsabilitate presupune acest voluntariat. Intre timp au trecut anii, iar noi am trecut prin multe. Am invatat, ne-am consolidat, am legat prietenii, am acumulat experienta. Am inceput campaniile de sterilizari gratuite, am umblat pe coclauri dupa caini si pisici comunitare si cate si mai cate. E greu, iti ocupa al naibii de mult timp, nervi, dar e o particica de responsabilitate sociala asumata. Animal Life a devenit de multa vreme parte din viata mea.”


6. MICUL SANCTUAR PENTRU CAPRE, CAI ȘI MĂGARI DE LA ȚICHINDEAL

Pentru ca tot mai des întâlnim fenomenul abandonării animalelor de fermă și pentru ca datorită lui Ionuț avem spatiul ideal in care acestea să își poată trăi bătrânețea în tihnă, în 2019 am preluat 2 cai, o capra și 6 măgari.

sanctuar


7. PROIECTE & TRAININGURI / SPECIALIZĂRI

 

PROIECT DE PRACTICĂ ȘI MENTORAT INIȚIAT DE KEEP CALLING

În anul universitar 2018-2019, compania KeepCalling a menținut parteneriatul cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, de această dată incluzând câteva ONG-uri din Sibiu – Crucea Roșie Sibiu, We Help, ALEG și Animal Life- în programul de practică al studenților. Președinta Animal Life a susținut o prezentare despre marketigul în domeniul asociațiilor non-profit la universitate, organizând sub egida și cu ajutorul Keep Calling mai multe întâlniri cu studenții în cadrul cărora s-au realizat diferite material de promovare a campaniilor asociației, logo-uri și designuri, un eveniment de promovare a maratonului și un filmuleț care poate fi văzut aici:

MARATONUL INTERNAȚIONAL SIBIU 2019

 

  • 44.254 LEI COLECTATI DINTR-UN TARGET DE 41.960.
  • 237 ALERGĂTORI DE TOATE VÂRSTELE ȘI LA TOATE PROBELE
  • SUSȚINUȚI DE 551 SUSȚINĂTORI
  • 3 campanii de castrări co-finanțate din suma colectată

Dacă am putea strange mâna tuturor susținătorilor și alergătorilor, de la piticii de câțiva anișori până la părinții prietenilor, am face-o cu cea mai mare bucurie!
Maratonul este evenimentul pe care îl așteptăm în fiecare an și punctul de întâlnire pentru energiile pozitive din comunitate. In 2019 fie ploaie fie vânt, alergatorii nostri au fost pe poziții!
A-8-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu, a reprezentat pentru noi a 8-a particiare.

maria-cismaru

“Participarea la Maratonul internațional Sibiu, pentru mine a devenit tradiție, la fel și pentru susținătorii mei. Este o ocazie minunata pentru asociații să pună proiectele în mișcare, iar pentru noi cei care alergam să ajutăm cât mai mulți prieteni să facă fapte bune, prin susținerea ce ne-o acorda.”

spune Maria Cismaru,
prezentă în top fundraiser la fiecare ediție a maratonului

PARTICIPARE LA ACȚIUNI DE PLANTARE ȘI ECOLOGIZARE

plantare

PARTICIPĂRI LA CURSURI ȘI CONFERINȚE

booklandcursuri

Presedinta Animal Life, Andreea Roseti a fost unul dintre speakerii conferintei Bookland la Sibiu. Dezvoltarea personala, curajul de a-ti urma visul si activitatea Animal Life au facut obiectul unei prezentari pentru sute de studenti si liceeni din Sibiu.

CURSUL SAFE ANIMAL RESCUE coordonat de dr. OVIDIU ROSU

curs-2
În iulie l-am avut din nou la Sibiu pe dr. Ovidiu Roșu, așa că am profitat de ocazie, și pe lângă campania de castrat câini sălbatici am pus și de un scurt curs pentru sarbacana si pusca cu tranchilizant.

În timp ne dorim să avem propria echipă de intervenție!

COMUNICARE DE TOATE FELURILE: APLICAȚIA ANIMAL LIFE

O parte semnificativă a muncii noastre, care nu este niciodată contorizată sau apreciată cu adevărat o reprezintă contactul și comunicarea zilnică cu oamenii. Volumul de solicitări, întrebări, nemulțumiri sau apelative discutabile este mai mare decât și-ar putea cineva imagina. Avem însă șansa de a avea colegi înțelegători și buni.

cristina-cristea-ALPrimim zilnic zeci de mesaje (pe email, Facebook sau chiar Instagram). Incercam sa ajutam pe fiecare cat de mult putem cu recomandari si sfaturi in ceea ce priveste animalele lor de companie sau animale gasite pe strada, postari cu animale prierdute/gasite, promovarea spre adoptie in unele cazuri, preluarea unora din aceste cazuri dar chiar si cu ajutor financiar sau cu mancare pentru cei ce au dificultati financiare. Incercam sa raspundem cat de repede la fiecare din mesajele primite, indiferent de zi sau ora.

spune Cristina Iftode,
voluntar Animal Life din 2015

Cristina a fost una dintre colegele care s-au implicat in crearea aplicatiei Animal Life:

Animal Life și compania Eventya au lansat, în 12 decembrie, aplicația mobilă Animal Life App, prima aplicație din țară dedicată comunității iubitorilor de animale, dezvoltată în mod gratuit de Eventya pentru Animal Life și utilizatori.
Animal Life App este pusă gratuit la dispoziția sibienilor pentru a ușura găsirea animalelor pierdute și a oferi ajutor cât mai rapid celor aflate în suferință.
Aplicația devine, în același timp, o platformă de comunicare a iubitorilor de animale, în care vor găsi o baza de date a cabinetelor veterinare din oraș și locurile de unde pot solicita ajutor în caz de urgență. Prin intermediul aplicației, utilizatorii vor primi informații legate de campaniile de sterilizare și alte detalii despre acțiuni desfășurate în folosul animalelor de companie și nu numai.


8. EVENIMENTE pentru STRÂNGEREa DE FONDURI

Fondurile necesare activităților noastre provin din:

  • Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit de către persoanele fizice cu venituri din salarii
  • Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit de către persoanele juridice cu venituri din salarii (pe baza contractelor de sponsorizare)
  • Donații în bani de la persoane fizice
  • Donații / sponsorizări de la organizații din străinătate
  • Donații în urnele asociației
  • Participarea / organizarea de diverse evenimente de strângere de fonduri
  • Adopția simbolică la distanță a unui animal prin care părintele adoptiv donează o anumită sumă lunar și primește în schimb materiale despre protejatul său

Și în acest an am putut conta pe Hornbach ca și partener de încredere pentru colecta noastră de hrană.

colecta-hrana-v1

 

La începutul lui 2019 am reușit printr-un parteneriat cu Sala Transilvania să organizăm câteva bazaruri împreună cu asociațiile prietene din Sibiu: Sus Inima, USOCS, Diakoniewerk, Crucea Roșie.

targ-carti

 

Strângerile noastre de fonduri au căpătat de la finalul lui 2019 un ajutor imens, și anume:

MAGAZINUL DE FAPTE BUNE

DESCHIDERE_magazin_de_fapt_bune-coLocul unde oricine este binevenit la o poveste și o faptă bună este posibil datorită colaborării cu alte trei organizații prietene: Crucea Roșie Sibiu, Sus Inima și Diakoniewerk.

Magazinul de Fapte Bune este unul dintre primele de acest gen din România (din câte știm mai este doar unul singur, al Crucii Roșii în București).
Mic și primitor, cu loc de citit și de povestit, ne-am gândit că este locul perfect în care oamenii să cunoască unele dintre organizațiile implicate în viața orașului.
Încă de la seara deschiderii am descoperit cu bucurie că eforturile ne-au fost răsplătite înzecit de comunitatea sibiană, iar de fapte bune s-au molipsit și concetățenii noștri: nu este zi în care cineva să nu ne aducă ceva de vânzare – o hăinuță croșetată chiar de ei, cărți sau diverse lucrușoare oferite cu drag pentru una dintre cauzele pe care le reprezentăm.

 

magazin-de-fapte-bune


9. ANIMAL LIFE ÎN PUBLICAȚII ȘI PRESĂ

Cazuri dramatice, inițiative locale, proiecte de educație și campanii de castrări – unele au ajuns în presa locală, care ne-a ajutat în multe rânduri să găsim ajutor în comunitatea sibiană.

Salvarea animalelor și preocuparea pentru mediu au devenit teme de discuție în comunitate în ultimul an și asta și datorită implicării asociației noastre în viața orașului / județului nostru.

Recunoașterea locului pe care asociația îl are în mijlocul acestei comunități a fost realizată și prin includerea Președintei Animal Life, Andreea Roseti în cartea “50 de femei de success”, alături de antreprenoare, doamne implicate în politică și administrație, sportive și (ceva ce ne bucură foarte mult) activiste pentru drepturile omului și societate civilă.

 


10. PLANURI VS REALIZĂRI 2019

1. Realizarea a 3 campanii de castrări dedicate în special satelor din județ Realizat: am organizat 5 campanii de sterilizare, 3 dintre ele desfașurate in zone rurale și 2 in cabinet, pentru animale capturate preponderant din zone rurale

2. Deschiderea unul Charity Shop împreună cu mai multe organizațiiRealizat: din noiembrie 2019 funcționeaza Magazinul de Fapte Bune

3. Program coerent de voluntariat
Nerealizat: numarul voluntarilor s-a mărit, însă nu am reușit implementarea unui program concret

4. Acoperirea hranei din donații în procent de 50%
Realizat: datorita aportului partenerilor germani.

5. Deschiderea unui cimitir de animale
Nerealizat

6. Realizarea de propuneri legislative la nivel local
Realizat

7. Diversificarea activităților asociației: ecologizări, colaborări cu organizații de conservare
Realizat parțial


11. PLANURI 2020

1. Realizarea a minim 3 campanii de sterilizari în zonele rurale ale judetului Sibiu

2. Continuarea actiunilor de control a populatiilor de pisici

3. Achizitionarea unui spațiu în vederea înfintarii unui Sanctuar pentru animalele de ferma abandonate

4. Program coerent de voluntariat

5. Deschiderea unui cimitir de animale


12. Cuvânt de încheiere

 

Tot ce ne dorim nouă, dar și prietenilor noștri pentru 2020 este să rămânem buni și să facem în continuare ceea ce iubim.

Vă mulțumim pentru susținere!

heart

cri-adina