4. EVENIMENTE, STRÂNGERI DE FONDURI, CONFERINȚE, PROIECTE
MARATONUL INTERNAȚIONAL SIBIU 2017 (MAI 2017)
Semimaratonul Sibiului, organizat deja din 2012 de Fundația Comunitară s-a transformat în acest an în maraton, cu și mai mulți participanți, cu și mai mulți susținători și cu și mai multă energie bună care crește de la an la an ca niciun alt eveniment al orașului.
Anul acesta ne-am calificat din nou alături de alte 20 de organizații și grupuri de inițiativă cu proiectul nostru pentru finanțarea campaniei de castrări gratuite (pe care o vom prezenta mai jos).
Din nou am avut-o pe draga noastră Maria care a strâns o sumă fabuloasă pentru proiectul nostru. Dar nu doar ei trebuie să îi mulțumim pentru faptul că s-au realizat 100 % fondurile necesare campaniei, ci și celorlalți colegi, prieteni și necunoscuți care și-au dat sufletul pentru noi! A fost din nou una dintre acele zile magice în care un oraș întreg respire în același ritm, în care mii de oameni se reunesc doar pentru a face bine.
Pentru noi maratonul a însemnat din nou recăpătarea încrederii în oamenii și realizarea că avem prieteni extraordinari. În cifre acest lucru se traduce mai pragmatic astfel: un număr record de 183 alergători de totate vârstele, și suma de 48,683 lei!
Informații despre Maratonul Internațional Sibiu găsiți aici:
http://maratonsibiu.ro/concept-semimaraton-sibiu/
iar lista cu alergători și susținători aici
http://maratonsibiu.ro/campanie-de-sterilizari-gratuitecaini-si-pisici-6895/
SIBIU CHALLENGE 2017 – HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEȚI ANIMAL LIFE (IUNIE 2017)
Și în acest an ne-am luat animăluțele și am plecat în parcul Sub Arini pentru a întâlni cât mai multe persoane dornice să ne cunoască.
Faptul că petrecem o zi întreagă în parc, alături de oameni care practică toate sporturile posibile, este un bun prilej de socializare pentru animalele noastre dar și pentru noi: putem răspunde întrebărilor despre activitatea noastră, putem cunoaște noi adoptatori și voluntari luând parte astfel la viața comunității noastre.
CAMPANIA DE CASTRĂRI DIN ȘURA MICA ÎN COLABORARE CU ECHIPA DR. IRINA CORBU DE LA FUNDAȚIA VISUL LUANEI (31 IULIE – 05 AUGUST)
La începutul anului ne-am hotărât că experiență campaniei de castrari gratuite de anul trecut este una pe care dorim s-o repetăm. Așa că ne-am luat temerile, neajunsurile, semnele de întrebare și lipsa de timp, le-am închis într-un borcan și le-am aruncat undeva departe, pentru că pe partea cealaltă a balanței erau oameni mai fericiți, animale care nu mai sufereau și per total o societate mai sănătoasă, lucruri pentru care am considerat că merită să luptăm de fiecare dată!
Anul acesta au fost castrate în total 426 de animale din care 174 de câini și 252 de pisici, și pentru că am învățat de anul trecut cum trebuie calculat numărul efectiv al animalelor care nu vor mai suferi din diversele cauze posibile, o să prezentăm calculul aici:
174 (câini castrați) x 2 (perioade de împerechere/an) x 6 (media puilor / fătare) = 2088 pui câine
252 (pisici castrate) x 2 (perioade de împerechere/an) x 4 (media puilor / fătare) = 2016 pui pisică
Adică un total 4.104 animale care nu vor mai ajunge să trăiască chinuite doar într-un singur an!
Poveștile acestei campanii sunt unele pe cât de nostime, pe atât de triste; de la voluntari ai asociațieicare mergeau noaptea la capturat pisici în vederea castarii și care au ajuns într-un final să fie fugăriți, hatuiti și loviți de “doamne” vârstnice, eterne prietene ale coloniilor de pisci, până la un băiețel, care a venit fără programare la Campania de castrari cu cățelușa lui tinerică, care în loc de zgarda și lesă avea o ață, spunându-ne că dacă nu castrăm cățeaua, mama lui urmează s-o arunce în stradă.
De asemenea nu putem uita o cățelușă blândă și foarte frumoasă, legată într-un lanț, care primea doar apă și mâncare, fără a avea însă parte de cel puțin o mângâiere și care în timpul campaniei de castrari a avut probabil cele mai fericite momente din viața ei, motiv pentru care ne împărțea pupici cu fiecare ocazie, sau pe Lână – cățelușa de câmp -, care după o viață chinuită și îndurerată a ajuns în grijă asociației.
Au fost 7 zile în care ne-am încăpățânat să mutăm munții din loc, în care am fost din nou zgâriați, mușcați, ne-am lovit și învinețit în așa fel încât nu mai puteam sta în picioare. Ne-am odihnit pe “fast forward” și am muncit până când seara adormeam pe scaun; ne-am târât pe burtă pentru a prinde animale din anumite curți, am avut tăieturi până în carne, din cauza cărora am ajuns să numim antibioticul leitmotivul acelor zile și am condus într-atât, încât ne-am antrenat involuntar pentru un raliu de anduranță.
Însă, în tot acest timp, am avut alături de noi cei mai frumoși oameni pe care ni-i puteam dori, iar datorită lor, toate treceau cu un zâmbet și o vorbă bună! Mulțumim Fundaţia Visul Luanei pentru colaborare!
Mulțumim Dr. Vet. Irina Corbu pentru prezența, munca, înțelegerea, implicarea, deschiderea, susținerea și spiritul deosebit, pe care le-ai adus cu tine! Este o adevărată bucurie să cunoaștem astfel de oameni!
Mulțumim echipei de veterinari, veterinari în formare și tehnicieni veterinari: Iulia, Anca, Alexandra, Cristina și Sabina, pentru timpul și munca voastră! Sunteți minunate!
Mulțumim (din nou) Primăria Șura Mică, în special dlui. Primar Valentin Ristea pentru locația generoasă pusă la dispoziție, încrederea și sprijinul alocat!
Mulțumim asociațiilor noastre partenere Freie Tierhilfe.de, Streunerhilfe Internațional, Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V., Helficus – Die Sachspenden-Sammelstelle für den Tierschutz și Schűlerfirma-Schűler helfen Tiere pentru donații și strângerea de fonduri.
De asemenea mulțumim persoanelor private din Germania care au donat personal sau prin intermediul acestor asociații! Datorită acestor oameni minunați castrarile au putut fi oferite gratuit!
Mulțumim persoanelor minunate care au ales să-și dea suflul (la propriu!) în timpul Maratonul Internațional Sibiu 2017, pentru a strânge fonduri pentru Campania de Castrări Gratuite! În special îi mulțumim colegei noastre Maria Cismaru, care a adunat prin intermediul acestui eveniment jumătate din suma necesară. Datorită vouă lucrurile frumoase se întâmplă!
Aici găsiți lista cu alergători, dar și cu susținători http://maratonsibiu.ro/campanie-de-sterilizări-gratuite-câini-și-pisici-6895/
Mulțumim voluntarilor extraordinari de pe perioada campaniei:
Dna. Adriana – recepție animăluțe, Amalia și Diana – asistență în timpul operației, Super- Mega Voluntarilor prezenți la trezirea din narcoză, efectuare deparazitare externă animale și scurtat gheruțe, Iaryna – dezinfecție cuști, curățenie și ajutor în toate colțurile, Dna. Adriana Constantin și Dna. Adriana Moscicki – pentru mâncarea delicioasă gătită pentru întreaga echipă, pentru ziua de sâmbătă și duminică, colega noastră Larisa – pentru prăjituri care au fost o adevărată bucurie pentru papilele noastre gustative.
Mulțumim din suflet celor care ne sunt colegi, prieteni și alături de care formăm o mică familie: ei s-au ocupat de telefoane, postări, capturari, transmitere de informații, curățenia de final de zi, transport animale înapoi la stăpâni, menținerea activităților zilnice ale asociației, reparații și orice a fost nevoie!
Într-o bună zi ne vom vedea cu toții visul împlinit, până atunci nu putem decât să fim prezenți și activi!
Pentru că “printre altele, viitorului îi sunt necesari oameni de viitor”! (V. Ghica)
ORĂȘELUL ANIMALELOR, UN PROIECT COFINANȚAT DE PRIMĂRIA SIBIU PRIN CONSILIUL LOCAL SIBIU, AGENDA COMUNITĂȚII 2017 (AUGUST 2017)
Cineva spunea că nu poți iubi sau proteja ceva ce nu cunoști. În acest spirit, credem cu tărie că oamenii trebuie să cunoască și să înțeleagă animalele pentru a le putea iubi și respecta.
Ne dorim o generație de oameni în adevăratul sens al cuvântului, iar asta ne motivează în munca noastră. Orașelul nostru a găzduit în parcul Sub Arini, timp de o zi, pui de animale și pui de oameni laolaltă iar atmostera plăcută și relaxată le-a făcut bine tuturor.
Am avut cai, ponei și instructori de echitație care au oferit lecții gratuite copiilor, pisicuțe și căței dornici de smotoceală, iepurași pufoși, găinușe colorate, chiar și căprițe. Pentru cei care au venit însoțiți de cățeii lor au avut loc atât demonstrații de dresaj cât și cursuri de dresaj de grup și individuale datorită celor două școli de dresaj prezente.
Muzica bună la niveluri rezonabile a asigurat o atmosferă de vacanță iar păturile pentru picnic au transformat zona noastră în cel mai vizitat loc din parc. Orășelul Animalelor, a fost un proiect care a fost posibil datorită cofinanțării Primăriei Sibiu prin Consiliul Local Sibiu, Agenda Comunității 2017.
Nu doar Primăriei Sibiu trebuie să îi mulțumim pentru ziua frumoasă ci și multor oameni minunați: Paul Avrigean și super echipa de la Clubul Ecvestria Transilvania, Liviu și Mălina Măsălaru, fetelor lor și echipei de la Ferma Școală Cornățel, Dragoș Bibu de la Colț Alb, Deborah Faoro de la Faoro Dogs, lui Matli MC pentru sonorizare și muzică, voluntarilor noștri, participanților și nu în ultimul rând animalelor pentru răbdarea și dedicația atât de mare pentru o cauză bună.
PS: Mulțumim pentru cele mai bune prăjituri oferite gratuit de dna Constantin tuturor participanților, și lui Marian Biciclistul pentru cafea și freshuri, mulțumim de asemenea Adrian Floriță de la VIP Security pentru profesionalism și omenie, mulțumim Nursing Medica și Duralex Adrian Bunea, Laurențiu Indreica pentru designul super fain și materiale. Mulțumim Gabi Ritivoiu pentru că ne-ai salvat ca de obicei. Mulțumim Adina Maria pentru demonstrațiile de dresaj. Sperăm să nu fi uitat pe nimeni!
Lăsând la o parte tonul oficial am mai vrea să vă spunem cât de bine este să fii înconjurat de oameni de bun simț, care pun mâna unde este nevoie, care știu să zâmbească și să te strângă în brațe.
Ne-am simțit ca în familie în Sub Arini, ca o comunitate adevărată care se ajută și se bucură deopotrivă. Mulțumim oameni faini!
Ați fost minunați cu toții și sperăm să ne revedem în formula asta cât mai des!
PROIECTUL ȘCOLARII DE AZI, VOINICII DE MÂINE COFINANȚAT DE PRIMĂRIA SIBIU PRIN CONSILIUL LOCAL SIBIU, AGENDA COMUNITĂȚII 2017 (SEP – NOV 2017)
Proiectul Școlarii de azi, voinicii de mâine cofinanțat de Primăria Sibiu prin Consiliul Local Sibiu, Agenda Comunității 2017 este continuarea proiectului de anul trecut, Piticii de azi, voinicii de mâine.
Datorită succesului cu proiectul piticilor ne-am gândit în acest an să continuăm demersurile noastre cu următoarea categorie de vârstă și să ne adresăm copiilor din clasa pregătitoare a școlilor sibiene.
Prichindeii de clasa 0 au primit profesoara voluntară cu inima deschisă și timp de câteva ore au avut ocazia să învețe lucruri interesante despre animale, oameni și natură.
În cadrul proiectului, voluntarii asociației au pregătit manuale despre cum să fim mai buni și mai atenți cu natura și animalele și au pregătit o grămadă de excursii în natură, în ciuda vremii mai puțin prietenoase.
În paralel cu toate aceste activități, echipa asociației a elaborat un manual pentru pedagogi, ce va putea fi descărcat gratuit de pe site-ul www.animallife.ro și care va veni în sprijinul învățătorilor dornici să insufle piticilor dragostea pentru natură. Și în urma proiectului de anul trecut a rezultat un manual dedicat educatorilor de grădiniță, disponibil tuturor celor care doresc să replice acest proiect în grădinițe sau, pe viitor, în școli.
Pe lângă activitățile didactice, cei mici s-au distrat de minune în natură, unde au învățat chiar și să confecționeze hrănitoare pentru păsări.
DUATHLON CHALLENGE 2017 – ÎMPREUNĂ CU GREENPEACE PENTRU PĂDURILE ROMÂNIEI (SEPTEMBRIE 2017)
După ce ne-am obișnuit deja de vreo patru ani cu participarea la SIBIU CHALLENGE (www.acceptaprovocarea.com) anul acesta organizatorii ne-au invitat să facem exact ce ne place nouă: să ne dăm suflul pentru un proiect în care credem, convingând în același timp oameni mai puțini sportivi să doneze pentru o cauză bună: protejarea pădurilor virgine ale României.
Animal Life a făcut patru echipe pentru a susține Greenpeace în demersurile de salvare a pădurilor noastre, reușind să strângă împreună peste 2.000 lei în doar câteva ore.
Colegii noștri dragi, Adina, Maria, Oana, Dalina, Daniel, Silviu, Moni, Răzvan, Sorin și Kiki au dat totul, au alergat și au biciclit!
Mulțumim, oameni frumoși, și sperăm să ne vedem și anul viitor în număr și mai mare!
ALĂTURI DE GREENPEACE PENTRU ENERGIE REGENERABILĂ (OCTOMBRIE 2017)
În 9 Octombrie Greenpeace România a amplasat un soare uriaș în Piața Mare din Sibiu, pentru a semnala importanța folosirii energiei regenerabile, curate.
Evenimentul face parte din campania Greenpeace «Energy Citizens», prin care pledează pentru utilizarea energiei nepoluante și descentralizarea producției de energie națională.
Întrucât susținem aceleași idei și ne dorim o conștientizare cât mai largă a acestui fenomen, suntem mândri că am putut participa!
Mai multe aici: www.greenpeace.org
ANIMAL LIFE LA ICAWC 2017 (OCTOMBRIE 2017)
De 10 ani facem tot posibilul să mergem la fiecare ediție a acestei “școli” (ICAWC = International Companion Animal Welfare Conference).
Uneori am fost finanțați de alte organizații mari (mulțumim Romania Animal Rescue), alteori acesta a fost concediul nostru pentru tot anul. Am înțeles că nimic nu este mai important decât educația, decât să câștigăm cât mai mult know-how în domeniul nostru.
Know how = success = vieți salvate.
Anul acesta ICAWC a fost extraordinar din mai multe puncte de vedere: am fost mai multe organizații din România decât din orice altă țară (!) și nu numai atât: pentru prima dată ne-am promis să ne întâlnim, să schimbăm idei și să ne unim forțele. Oameni faini de la Nuca, Transylvania Animal Care, Romania Animal Rescue, Save the Dogs, cu care abia așteptăm să ne întâlnim și să colaborăm!
Am ajuns acasă cu planuri mari, cu foi întregi de notițe, cu cărți de vizită noi, și cu chef de muncă. Am aflat încă o dată cât de mulți oameni buni există, oameni care luptă zilnic pentru o lume mai bună: unii vaccinează și castrează mii de câini în India, pentru a reduce incidența rabiei, alții ajută în comunități sărace oameni și animale deopotrivă, multe-multe povești de viață extraordinare.
Un lucru este sigur: pentru a face lumea mai bună trebuie să fim noi înșine mai buni.
CONCERTE CARITABILE PENTRU… PISICI (APRILIE ȘI NOIEMBRIE 2017)
Nu este o glumă, pe 1 aprilie ne-am văzut cu toții la primul concert în ROCK Pub&more – Str.General Ghe. Magheru Nr.45, Sibiu, cu Megatone, Wildchild și Ela Brai, iar în 11 Noiembrie 2017 am repetat figura pentru că ne-am distrat atât de fain și am strâns și bănuți!
Fanii muzici rock din Sibiu s-au adunat în noiembrie la Imperium Live, iar banii strânși din vânzarea biletelor au fost redirecționați în scop caritabil către Departamentul Pisici al asociației.
În noiembrie pe scenă au urcat trupele Ela Brai (Эля Брай), Wildchild Band, Changeover și Fără Filtru cărora li se datorează acest super-eveniment.
A fost o ocazie bună pentru prieteni și susținători ai asociației de toate vârstele să se întâlnească, să se simtă bine și să facă o faptă nobilă: s-au strâns 2257 lei și 20 euro care au fost folosiți pentru achitarea a 20 de castrări de pisici și pentru nevoile curente al acestora: hrană, nisip.
TÂRGUL CARITABIL (NOIEMBRIE 2017)
Ne place să ne mândrim cu orașul nostru, asta e sigur, dar cum să nu fim convinși că aici totul este altfel când avem atît de multe organizații a căror scop este să facă lumea mai bună? Unde mai pui că în ultimii zece ani ne-am cam împrietenit, pentru că adesea viețile și activitățile noastre se întâlnesc.
Când am hotărât să facem un târg caritabil am avut o problemă în a găsi spațiul necesar pentru că deja atâția alți oameni de bine se gândiseră la același lucru. Mulțumim Forumului German și unor oameni tare cumsecade de acolo pentru că ne-au oferit un locșor unde să putem vinde toate minunile colectatate de la alți oameni cumsecade.
Pe prietenii noștri de la TONAL, CRUCEA ROȘIE și DIAKONIEWERK îi puteți găsi pe paginile dedicate de Facebook unde puteți citi ce minuni fac în fiecare zi pentru oamenii care care au cea mai mare nevoie de ajutor.
Târgul a fost un mare success, am petrecut o zi cu prieteni și am vândut tot ce vă puteți închipui: lese, hamuri, pătuțuri de animale, jucării de copii, lumânări, decorațiuni de Crăciun lucrate manual (Mulțumim Iulia Frâncu și Grădinița Căsuța Poveștilor pentru lucrușoarele minunate făcute cu copiii) haine de-ale noastre, jocuri, clopoței din ceramică, șosete croșetate, câte și mai câte făcute sau donate de oameni faini pentru oameni faini.
Am reușit să strângem 2.200 lei pentru animalele noastre și mulțumim toturor cumpărătorilor pentru asta!
COLECTA DE HRANĂ ÎN PARTENERIAT CU HORNBACH SIBIU (DECEMBRIE 2017)
În pragul sărbătorilor ne-am gândit că poate Moș Crăciun ar trebui ajutat cu cadourile pentru animăluțele noastre astfel încât am organizat o colectă de hrană împreună cu Hornbach, magazinul cu cel mai variat department dedicat animalelor de companie din oraș (apreciem de asemenea faptul că magazinul nu comercializează decât pești, nu funcționează ca și pet shop și faptul că permite accesul animalelor de companie împreună cu stăpânii).
Conceptul colectei de hrană este simplu: ne-am instalat un punct de informare în cadrul zonei dedicate animalelor și am abordat clienții acestuia cu speranța ca atunci când cumpără mîncare pentru animalele lor vor cumpăra un mic cadou și pentru ale noastre.
Bunătatea oamenilor ne-a impresionat, în special faptul că unii prieteni ai asociației au venit special pentru noi în ziua respectivă. Cu ajutorul iubitorilor de animale am reușit să adunăm trei coșuri pline de mîncare uscată, conserve și silicat pentru pisici, un ajutor neprețuit pentru animalele noastre!
Surpriza cea mare a venit însă chiar de la Hornbach, care ne-a donat un palet întreg de hrană uscată de calitate foarte bună pentru căței!
Cu livrare inclusă!
Sperăm să repetăm acest eveniment măcat o data la câteva luni și mulțumim Hornbach, angajaților deosebit de amabili și clienților generoși!