Adăpostul Animal Life

Problema

România se confruntă cu o situație grea în ce privește animalele fără stăpân. Lipsa unei strategii naționale orientată spre rezolvarea problemei pe termen lung se resimte pe străzile orașelor. Câinii și pisicile fără stăpân ajung victimele abuzurilor sau își găsesc sfârșitul în așa numite adăposturi fără condiții minime de bunăstare pentru animale. În Sibiu există un adăpost municipal care a fost însă conceput ca și centru de sterilizare și returnare iar acum funcționează conform conceptului de eutanasie la 14 zile.

Centrul de adopții și sterilizări Animal Life

Asociatia Animal Life este activă din 2006 în Sibiu și împrejurimi prin acțiuni de salvare a animalelor sălbatice în dificultate și prin preluarea, tratarea, sterilizarea și plasarea în adoptie a animalelor de companie. Ne-am concentrat în special pe problema câinilor fără stăpân iar cifrele informative ale activitatii noastre din ultimii 9 ani sunt de cca 1100 câini și pisici sterilizați și cca 900 adoptați atât în România cât și în afară. Un ajutor mai putin contorizabil dar care a crescut prestigiul asociației este ajutorul oferit comunității prin ajutorul direct acordat oamenilor cărora le-am tratat, sterilizat sau preluat animalele. Nu în ultimul rând, campaniile de educație în școli desfășurate împreună cu primăria Sibiu și prezența noastră permanentă în mijlocul oamenilor a dus la o schimbare de mentalitate care s-a produs încet dar sigur în orașul nostru.

Toate aceste activități au nevoie de un loc unde se pot desfășura iar acesta este Adăpostul Animal Life, sau mai bine spus, Centrul de adopții și sterilizări Animal Life, locul în care animalele sunt primite cu brațele deschise de voluntari și medici dedicați.

Ajutați-ne donând pentru cauza noastră!